18.2.2018

Metsien kätkemä

Yli neljä kuukautta puikoilla ollut villatakki on vihdoin valmis. Ja siirtyy tietenkin heti lempineuleitteni joukkoon.
Tilasin joskus viime keväänä Louhittaren luolan suomenlampaan villasta kehrättyä 2-säikeistä Louhitar II -lankaa. Langan väri on upea syvänvihreä Setri ja jo aika pian keksin sille käyttötarkoituksen, kun Anna Johanna julkaisi Rosala- neuletakkinsa ohjeen. Ohjeessa on käytetty sport-vahvuista Vänö Ull -lankaa ja mielestäni Louhitar II sopi neuleeseen mainiosti myös. 
Käsinvärjätyillä langoilla neuloessa saattaa vyyhdillä kiltiltä näyttävä lanka muodostaakin isossa pinnassa ei niin kivaa nuolikuviota, ja vanhoista virheistä viisastuneena raidoitin koko neuleen (hihoja ja nappilistaa lukuunottamatta) kahdelta kerältä. Neule aloitetaan ylhäältä ja neulotaan saumattomastí alaspäin. Tein ohjeesta poiketen v-kaula-aukon koska sen kanssa on neuletakkia kivempi pitää myös napittamatta. Joustimet neuloin 2o2n ja tein i-cord-päättelyn. Lisäsin myös hieman pituutta helmaan. Lankaa minulla oli 4 vyyhtiä ja niistä olisi tehnyt jo pitkänkin neuletakin, sillä tähän takkiin lankaa kului vain vajaa 3 vyyhtiä, eli oli todella riittoisa lanka. Aika pehmoinen on lopullinen neulepinta eli nyppyyntymistä on tiedossa. Täytynee laittaa se Sweater stone vihdoinkin hankintalistalle!

 Neuleen juju ovat pitsikuviot sekä kyljissä että hihoissa. Nämä pitsit yhdistettynä mehevän metsäiseen väriin toivat mieleeni muinaissuomalaiset kansat ja tarinat ja sitä kautta erään mieliohjelmistani, jonka mukaan takkini nimesin.
 Malli: Rosala by Anna Johanna
Lanka: Louhittaren Luolan Louhitar II, värissä Setri, menekki 270g
Puikot: 3mm

15 kommenttia:

Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Oi miten ihanan värinen! Todella kaunis, en ihmettele, että on lempineuleesi heti.

Neulisti kirjoitti...

Tosi kaunis versio! Ihan sinun näköisesi. <3

Nana kirjoitti...

Onpa kaunis! 😊💖

Lankakeiju kirjoitti...

Kaunis Rosala!

Pipo-otus kirjoitti...

Onpa kaunis! Upean värinen. :)

mustakissa kirjoitti...

Todella kaunis, ja mikä väri! Ihana!

Ingi kirjoitti...

Näyttää todella ihanalta!

Helinä kirjoitti...

Kaunis neule<3

Lotta kirjoitti...

Niin kaunis!

outi kirjoitti...

On hieno!

jayja kirjoitti...

Tää on niin ihana!

Jaana kirjoitti...

Pienen somelakon jälkeen yritän taas päästä kärryille, mitä missäkin tapahtuu. Ja täällähän on vaikka mitä ihanaa. Tuo takki on upea kaikkine yksityiskohtineen ja tuo v-aukko on ihan parhautta. Edellisen postauksen huivi on myös aika herkku. En ole vielä neulonut ainuttakaan sellaista, joten taitaisi olla jo aika:)

Aino P. kirjoitti...

On kyllä kaunis! Ja erityisesti tuo väri on tosi upea!

Irene kirjoitti...

Metsien kätkemässä on aivan ihana virkattu pipo, jossa on virkatut pyöreät pitsiympyrät korvilla. Onko kellään tietoa mistä saisi ohjeen.

Irene kirjoitti...

Ohjeet tulevatkin kohta metsien kätkemän Facebook-sivustolle. Ihanaa.