26.2.2018

Paluu juurille

 Empäs muistanutkaan, miten hauskaa on neuloa liukuvärjätystä langasta raitasukkaa. Tuli oikein nostalginen olo, sillä onhan edellisestä kerrasta jo vuosia. Viimeksi neuloin liukuraitaa itseasiassa pari vuotta sitten kun tein raidallisen huivin.
 Sateenkaarenvärisen Hjertegarn Kunstgarnin kaveriksi valitsin helmenharmaan Drops Fabelin ja raitarytmiksi valitsin vanhan tutun, jota olen neulonut jo ainakin näissä sukissa. Puikot oli 2,25mm Zingin sukkapuikot,joilla yleensä näitä ohuita sukkalankoja neulon. Joskus jos haluan tiivistä pintaa, käytössä ovat jopa 2mm puikot. Muutenkin neulon aika löysää joten aloitan neuletyöt ja mahdolliset mallitilkut heti suosiolla suositusta numeroa pienemmillä puikoilla. 

Olen saanut parit puikoilla pitkään viihtyneet neuleet valmiiksi ja mieleni teki aloittaa uutta huivia. Jälleen meni muutama ilta lankalaatikoita ja ohjekirjastoa kaivellessa. Ensin otin esille muutaman hajakerän Rowanin Felted tweediä mutta en millään keksinyt että millaisen rauhallisen huivin tekisin 4 kerästä joista puolet on ruosteenoranssia ja puolet avocadonvihreää. En tahdo tasaraitaa enkä kirjoneuletta. Sitä pohtiessa löysin keväisen väriyhdistelmän (ampiaiset nääs!) jo pitkään hillotusta Uncommon Threadin kellanvihreästä ja viime kesän festareilta ostamastani iKKen mustanpuhuvasta langasta. Malli saattaa muuttua vielä lennosta mutta Vitis se oli ainakin alussa.Vastaavia huiveja hieman erilaisin painotuksin on ravelry näköjään pullollaan. Ainakin tämä ja tämä menis äkkinäiselle samasta huivista.

6 kommenttia:

jayja kirjoitti...

Tulipa kauniit! Mä olen ihan heikkona liukuvärjättyihin lankoihin.

Pipo-otus kirjoitti...

Kauniit! :) Liukuvärjätyt langat on kyllä hauskoja.

Emma kirjoitti...

Liukuvärisukka tuntuu valmistuvan kuin itsestään, Vielä yksi raita -mentaliteetillä... Nää on kivat!

AnniKainen kirjoitti...

No onpa somat sukat ja kyllä vain ovatkin koukutavia neulottavia :)

Aino P. kirjoitti...

Oi kuinka ihanat! Mäkään en ole tehnyt aikoihin raitasukkia, ihan jo himottaisi laittaa yhdet puikoille...

Varis kirjoitti...

Kivat sukat olet tehnyt, vaikka myönnän katseeni kiinnittyneen ensin tuohon ihanaan koiruuteen kuvan etualalla. Minä en ole (vielä) kutonut raitasukkia liukuvärjätystä langasta, nämä sinun sukkasi ovat kovin inspiroivat!