25.5.2018

MummohuiviTykästyin viime kesänä silloiseen uutuuslankaan ja sen värimaailmaan niin, että ostin melkein koko värisuoran. Yhden huivin neuloin pelkästään terrakotan väristä ja se onkin ollut kovassa käytössä. Lanka kestää mainiosti konepesunkin. Lanka on siis Sandnes Tynn Line, pellava-puuvilla-viskoosisekoite. Täksi kesäksi tuli uusia värejä ja langalle näytti olevan ainakin uusimmassa Kotiliesi Käsityöt -lehdessä useampiakin malleja. Nyt se kesäpusero voisi olla kyllä kova sana...
Pohdin pitkään, että miten käyttäisin ne eriväriset kerät, joita siis oli aina yksi kutakin. Mietin  neulepuseroakin, mutta päädyin huiviin. Törmäsin Purl Sohon ilmaismalliin Granny Stripe Scarf ja se oli menoa samantien. Ensin virkattiin halutun huivin mittainen ketjusilmukkaketju, johon ruvettiin tekemään isoäidin neliöistä tuttua kuviota pylväillä. Vaihtelin värejä aivan mieleni mukaan, ideaa enempää en siis ohjetta seurannut.

Ja tulihan siitä ihana vaikka se valmistuikin melkein vuosi sen ensimmäisen ketjusilmukkaketjun tekemisen jälkeen. Nyt ehkä nipistäisin hieman pituudesta, jos uudestaan aloittaisin. Lankaa nimittäin jäi hyvinkin vielä yhteen huiviin... Keksin niille käyttökohteen ja aloitin niistä pessimistinä juhannusta silmällä pitäen juhannusneuleen yhdistäen jämiin Dropsin Brushed alpaca silkiä. Oon sitäkin neuleesta aika intona ja se taitaa valmistua hyvissä ajoin ennen juhannusta.

Luonto tuntuu olevan noin 2 viikkoa etuajassa täällä Keski-Pohjanmaalla ainakin. Toivotaan että esimerkiksi uudet perunat kasvimaallani pysyvät samassa tahdissa.

2 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Ihana huivi! :)

Lankakeiju kirjoitti...

Hieno huivi! Minäkin kiinnostuin tuosta langasta, kun selailin uusimpia Kotiliesi käsityöt - ja Kauneimmat käsityöt -lehtiä. Niissä oli tosiaan kivoja kesäpaitoja tuosta langasta.