Kevään ensimmäinen raparperipiirakka on tosiasia. Olen pyöräyttänyt piirakan tänä samaisena viikonloppuna jo monena vuonna, eikä tämäkään vuosi tuottanut poikkeusta.
Yksi suosikkiohjeeni on Maku-lehdestä napattu (2/2008). Se on aika mausteinen, mutta todella herkkua jäätelön kanssa.
Pohjalle:
n. 350 g raparperia
voita
1 1/2 dl fariinisokeria
Pinnalle:
100 g rasvaa
2 dl kaurahiutaleita (osan voi korvata esim. leseillä)
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
Voitele uunivuoka voilla ja ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle. Pane kuoritut ja paloitellut raparperit vuokaan. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut aineet. Lapioi seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa n. 25-30 min.
Piirakka ei ole kovin kuvauksellinen. Kuva lautasella olevasta annoksesta on lähes horror-osastoa, mutta voin vakuuttaa että on hyvää!
13 kommenttia:
Kiitokset ohjeesta! Just mietin tänään, että voisi pitkästä aikaa tehdä raparperipiiraan ja pohdiskelin ohjetta. Niitähän on, mutta että sattuisi kerralla heti hyvä. Eli sait ylipuhutuksi, kokeilen tätä.
Raparperipiirakka on yksi parhaista piirakoista mitä tiedän! :)
Hienoa, pakastimessa on viimekesäistä raparperia ja jäätelöä ja uunikin on pitsaa varten valmiiksi päällä. Taisit tehdä sunnuntai-illasta juuri viikon parhaan illan!
Kuulostaa todella hyvältä piirakalta. Tuota ohjetta täytyy kokeilla. Illalla riennän katsomaan, ovatko omat raparperit jo valmiit =)
Oi, näyttää tosi hyvältä! Voisinkin tässä piakkoin pyöräyttää raparperipiirakan... :)
Kiitos ohjeesta! Tuota täytyy kokeilla. Enää puuttuu nuo raparperit. Meillä saa vielä niitä odotella jonkun aikaa.
Tuo on hyvää. Olen nimittäin omenista tehnyt samoin omenaherkun.
Pitääpä kokeilla raparperistakin.
Oi. Tuli ihan vesi kielelle.
Nam, oiskohan raparpereita jo kaupan hyllylläkin, kun ei ole omaa raparperiviljelmää... Mutta nimenomaan mausteet ja varsinkin kardemumma + raparperi + vaniljajäätelö/-kastike (laktoosittomana) ovat minunkin makuuni.
Kipaisin hakemaan kevään ensimmäiset raparperit heti ohjeesi luettuani ja paistoksesta tuli taivaallista, ihanan jouluista. Kiitos ohjeesta!
Täälä ei oo vielä raparperit kypsyny. :(
Mmm, raparperia... Saisikohan sitä kasvamaan Meksikossa?
Näyttää aivan ihanalta! Tulee ihan lapsuus mieleen :)
Lähetä kommentti