20.8.2009

Mekko

Pitihän se ostaa, kun kerran kohdalle sattui. Ihanat mekot ja tunikat -kirja siis.Tarkoitus oli ommella kirjan malli A heinäkuun helteisiin, mutta kuinkas sitten kävikään. Mekko valmistui juuri äsken, keskellä kaunista ja jo hieman kirpeääkin (syys)päivää. Mikäs siinä, tuleehan niitä kesiä ja helteitäkin myöhemminkin.Menee mekko kyllä näin syksylläkin, mutta lämpimästi asustettuna: farkut + villatakki. Huivikaan ei olisi pahaa tehnyt, perusviluinen kun olen.Mekko on ihan kiva. Kuitenkin minulle tuli vähän samankaltainen tunne kuin mistä Prosessineulojan Mari kirjoitti äskettäin. Kirja on täynnä kivoja tunnelmallisia kuvia ja niitä selatessa jotenkin hämääntyy luulemaan, että ompelemalla kirjasta jotain saa sen saman seesteisen tunnelman itselleen ja ympärilleen... Hupaisaa, mutta aika ärsyttävää.

8 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Oho, juuri tunti sitten hain kirjastosta tuon kirjan, ja olen aloittamassa tuota a-mallia! Omastasi tuli hieno, toivottavasti se tosiaan on tarpeeksi helppo tälläiselle vasta-alkajallekin.

Ninnu kirjoitti...

Voi kuinka ihana mekko! Täytyykin yrittää hankkia tuo kirja tai sitten lainata kirjastosta.

Outi kirjoitti...

Hups. Hoksasin juuri, etten ole ommellut kirjasta vielä mitään. Sinun mekkosi on sievä. Ja erityisen ihastunut olen termiisi "perusviluinen". Minäkin olen.

Tuija kirjoitti...

Minullakin on tuo kirja, japaniksi vaan, hurahdin jo ennen sen suomentamista, mutta mitään en ole siitä tehnyt. Tunnistan hyvin tuon illuusion seesteisyyden laskeutumisesta omaan elämään esityisesti japanilaiskäsitöiden äärellä, mutta hahhah tosiaan. Kuvasi kyllä ovat seesteisiä ja mekko sopii sinulle japanilaishoikalle!

gisèle kirjoitti...

très jolie cette tunique. J'aime beaucoup les modèles japonais. C'est très sobre.
Bon week end

AnnaL kirjoitti...

Hieno! Kuvat tosiaan huijaa tunnelmallaan tekemään ihania keveitä tunikoita... Tein saman mekon kesällä ja jouduin ompelemaan myös vyön, koska näytin sivusta katsottuna melko tiineeltä...

Maria kirjoitti...

Minäkin tuota kirjaa juuri kaupassa katselin, ihanan näköisiä vaatteita. En vaan ole niin pitkään aikaan ommellut... Kerro, jos kokeilet joitain muitakin kirjan malleja!

joliette kirjoitti...

Samaa kirjaa olen jo kauemmin kirjakaupoissa hypistellyt... ompelutaito kun on vaan päässyt ruostumaan, eikä jotenkin tiedä mistä aloittaa.. Nuo mekot ovat kyllä houkuttelevia - ihanan yksinkertaisia, mutta silti tyttömäisen tyylikkäitä.