6.9.2009

Eteinen ehostuu

Eteisemme remontti - tai ehkä pitäisi sanoa ehostus - on kestänyt pian yksitoista vuotta. Pientä edistystä on tapahtunut nykäyksittäin inspiraation iskiessä, mutta jostain syystä eteinen tuntuu olevan listalla aina viimeisenä. Olemme kuitenkin hankkineet eteiseen mm. pienen laatikoston epämääräisen sälän säilytykseen ja valaistustakin on paranneltu, kun ei sieltä komeron hattuhyllyltä koskaan löytänyt mitään.

Huivikokoelmaani olen tähän saakka säilyttänyt pystynaulakossa, mikä oli huono ja erittäin epäesteettinen ratkaisu. Viimeisinä aikoinaan se alkoi muistuttaa täydessä lastissa olevaa heinäseivästä: itse naulakkoa ei juurikaan näkynyt kuorman alta ja lisää tavaraa heitettiin surutta entisten päälle.

Uuden naulakon ostaminen kaupasta oli aivan liian helppo ja nopea ratkaisu, joten tutkailimme ensin omia varastoja tuunaamista varten. Nurkista löytyikin vanha Ikean käsittelemätön hylly kannattimineen, mistä oli nyt tuleva naulakon hyllyosa. Erilliset koukut hankittiin eräästä etnahtavasta kauppaketjusta. Sitten vain petsiä ja vahaa pintaan ja naulakko koukkuineen seinälle! Tosin tuohon viimeiseen vaiheeseen saimme tärväytymään yli puoli vuotta, mutta nyt se on seinällä.

Seuraavaksi eteiseen pitäisi kiinnittää ne kuuluisat listat. Tapahtuisikohan se lähimmän viiden vuoden sisällä...?

6 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Hengenheimolainen hitaudessa ilmoittautuu. Ensin pitää asua pitkään, jotta solmukohdat selviävät kunnolla :D. Sitten tulee hyvä. Me ollaan asuttu tässä viisi vuotta ja eteinen on edelleen pohdiskelujen alla. Onnea teille etapin saavuttamisesta. Ja hoksasitko, nyt voit hommata hulluna lisää huiveja. Tuohon mahtuu!

-sanna- kirjoitti...

Me ollaan asuttu nykyisessä asunnossa noin kahdeksan vuotta eikä olla saatu (olemassaolevia) lukulamppuja kiinnitettyä sängyn yläpuolelle. No, näkeehän sitä kattolampunkin valossa...
Ps. Kivat koukut!

arleena kirjoitti...

Hyvää kannattaa odottaa.
Hauskat etniset naulakkokoukut. On hauskaa, että eteisessä on jotain mikä saa mielen ilostumaan sisääntultaessa.

Tui kirjoitti...

Meidän eteisen kunnostus/ehostusprojekti on vienyt nyt kolme vuotta, uusi naulakko ja koukut on olleet kaapissa jo useamman vuoden mutta jotenkin niiden saaminen seinään asti on äärettömän hankalaa.

Mutta ihanat noi elefanttikoukut!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Nätti naulakkohan tuosta sitten tuli.
Meillä on apukeittiön seinät ollut pelkässä pohjamaalissa jo kahdeksan vuotta, kun yhtenä pääsiäisenä innostuin repimään vanhat tapetit pois..
Hiljaa hyvä tulee, kait.

TiinaK kirjoitti...

Meidänkin eteinen kaipaa kipeästi naulakkoa, mutta seinän sisuksissa luikertelee semmoinen määrä sähköjohtoa, ettei kukaan uskalla alkaa ruuvaamaan :(