10.9.2009

Huivi

Olen ostellut ihan kiitettävästi lankaa viimeisen puolen vuoden aikana. Ja aika paljon sitä ennenkin. Niin paljon, että olen viime aikoina varovasti raottanut lankakaappini ovea ja nakannut uusimmat hankinnat edellisten päälle. Tässä äskettäin otin itseäni niskasta kiinni ja pakotin sisäisen arkeologini kaivautumaan muutaman vuoden kerrostumia tutkimaan. Yllättäen ei sieltä kaapista mitään täydelliseen unholaan joutuneita lankoja löytynyt (kovinkaan paljon). Kyllä minä muistin, että minulla on siellä kahtakin eriväristä Jussi-lankaa villapaidallisen verran (no kun halvalla sai). Muistin että Novitan Stoneakin on 10 kerää, samoin Tennesseetä. New Lanarkin ihanaa villaa löytyy villatakkia varten ja Felted tweediäkin. Ja Dropsin Alpacaa nyt joka tytöllä pitää olla kolmeen villatakkiin, jos alpakka vaikka sattuisi maailmasta loppumaan. Ja tokihan villasukkiin tarvii lankaa, jos nyt aloittaisi lahjaneulomiset kerrankin ajoissa ja tekis kaikille kavereille... Isoveljeä on hamstrattu niitä lopetettuja värejä. Huivilankaa. Utunan villalankaa. Siihen päälle sitten ne yksinäiset kerät ja keränloput. Keräsin pari kassillista lankoja, jotka voisin lahjoittaa vaikka päiväkodille askarteluun. Askarteleeko nykylapset vielä lankatupsuja? Vai mitä niistä voisi tehdä?

Tämän kaiken keskellä päätin, että nyt ostelu riittää vähäksi aikaa (paitsi jos jotain tosi ihanaa tulee vastaan). Olemassa olevia aletaan neulomaan. Vaikka sitten oikeasti joululahjoiksi. Koskapa olen huomannut, ettei toisille neulominen ole ollenkaan kivaa, niin ajattelin huijaavani. Tekisin kaikkea kuin itselleni, omien mieltymyksieni mukaan ja vasta neuleen valmistuttua päättäisin antavani sen lahjaksi. Kerron myöhemmin että toimiiko.


Tässäpä ensimmäinen. Kaapista löytyi joskus kirpputorilta ostettu mystinen kartio ohutta ja epätasaista lankaa sekä puolitoista kerää valkoista Dropsin Alpacaa. Niistä tuli huivi. Tämän ehkä pidän itse :)

Malli: Silk kerchief (pdf), Kate Gagnon Osborn
Lanka: Mystinen kirppislanka sekä Drops Alpaca, yht. 300g
Puikot: 3 mm


Huivin muodosta ja raidoista tulee jotenkin mieleen sulka. Katsokaapa nyt. Alla aiemmin kesällä kuvaamaani kurjen sulkaa.11 kommenttia:

Aleksi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Liina kirjoitti...

Toi on kyllä niin totta, että itselle on paljon kivampaa neuloa, kuin muille. Onkohan siihen olemassa joku viisas selitys?
Ja kaunis huivi :)

Siis minun kommenttini tuo aiempikin...

-sanna- kirjoitti...

...ja jos keksit mitä tehdä kymmenellä kerällä Stonea, niin kerro heti meille muillekin.
Ihana huivi!

Outi kirjoitti...

Tätä on liikkeellä kuin flunssaa; lankakaapin putsausta. Täälläkin jyllää. Olen viime päivät etsinyt jotain, johon tyhjentää Norojani. Huivisi vaikuttaa siihen loistavalta: kaunis!

WeirdRockStar kirjoitti...

Haluan retriittiin lankakaappiisi.

Ihana huivi. Ensinnä tuli mieleen mulle nuolenkärki. Hyvin Intiaanihenkinen olemus huivissa.

ColibriDreams kirjoitti...

Kaunis huivi!

Ja muille neulominen on kyllä paljon ankeampaa kuin itselle tekeminen.

Omaa lankalaatikkoa tuli käytyä läpi, kun etsin yksiä tiettyjä lankoja, ja löysinkin kaikkea muuta. Pääosin kyllä tiesin, mitä laatikosta löytyy, mutta muutama ikävä jämälankayllärikin tuli vastaan. Joskus olin ostanut mooonta ylimääräistä kerää merinovillaa villatakkiin, josta utli kyllä ihanan pehmeä, mutta joka nyppääntyi ihan hirveäksi hyvin nopeasti. Ei paljon ne jäännöskerät houkuta.

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Itsekin huomaan, että lankoja eri tarkoituksiin kertyy. Ensin pidin lankoja laatikossa, sitten ostin korin, taas laatikon ja .....
Lankalakkoa on vaan niin vaikea pitää!
Minun on tullut neulottua jonkun verran sukkia. Kun en olekaan käyttänyt niitä itse, olen lahjoittanut ne muille viluvarpaille. Ensin olen kriittinen virheiden suhteen (ei muille, käytettävä itse), mutta vuoden laatikossa muhimisen jälkeen virheet unohtuu ja ne voi lahjoittaakin ;O)
Huivista tuli kiva.

hertta kirjoitti...

Lankainventaarion tulos oli hämmentävä: miten ikinä olen voinut haalia näion paljon (erilaisia) lankoja?

Tuomio: ei enää uusia lankahankintoja ilman valmiiksi mielessä olevaa neulemallia. Jo olemassa olevista langoista tehdään sukkia. Paljon sukkia.

helena kirjoitti...

Minullekin tuli nuolenkärki huivistasi ensin mieleen, kaunis on! Uh-huh, olitpas rohkea kun uskalsit käydä lankasi läpi! Mulla on ihan varmasti myös niitä jo täysin unohtuneita hankintoja...

Iirismaria kirjoitti...

Hmmm..mulla tuo muille neulominen toimii turhankin hyvin. Teen innoissani itselleni ja sitten valmiina huomaan, että tämähän näyttää kovasti paljon juuri tuolta ja tuolta ystävältä enkä itse oikein viihdy...

Hansu kirjoitti...

Todella hyvä idea, jota myös itse yritän par'aikaa toteuttaa! Ei hirveästi viitsi hamstrata lankaa ihan muutonkaan takia... Entisiä on vaikka kuinka moniksi lapasiksi ja huiveiksi :)

Kaunis huivi, ihan kuin sulka :)