3.10.2009

Lämmike

Kovin on verkkaista isompien neuleiden parissa tikkuaminen täällä. Kelien viilentyessä sitä vaan tekee mieli tehdä niitä ääreislämmittimiä, että pysyy sormet ja varpaat lämpiminä. Uusi avarakauluksinen talvitakkikin vaatii alleen jotain kaulaa suojaavaa. Ravelry on pullollaan monenlaisia kaulanlämmittimiä ja niitä olen selaillut monena iltana. Ne onkin siitä näppäriä, että niihin riittää vähän vähempikin määrä lankaa ja langanjämiä täällä kyllä riittää. Tähän tartuin ensimmäisenä ja tämä lämmittääkin vähän enemmän kuin pelkkä kauluri. Hiiritakista jäänyttä Rose Mohairia oli puoltoista kerää ja tämä imaisi ne viimeistä senttiä myöten. Hieman modasin ohjetta, kaventelin silmukoita enemmän että sain kauluksen pienemmäksi.
Malli: Drops 108-53
Lanka: Novita Rose mohair, 70g
Puikot: 6mm

Että tein sitten elämäni ensimmäisen pontson (vai mikä se nyt oli). Ehkä ensi kerralla onkin sitten esittelyssä se Novitan suosittu verkkopontso. Tai sitten ei :)

14 kommenttia:

Ilmari kirjoitti...

Tuo lämmittää jo katsellessa. On varmasti hyvä kaulan ja hartioiden lämmitin, uskoisin niin:).
Kuvat ovat jälleen miellyttäviä katseltaviksi, tuossa alimmaisessa kuvassa on erityisen mukavat värit!

guylaine165 kirjoitti...

All your works are always more beautiful on you than on the model... and this time, even more, congratulation!!! :-)

Satu kirjoitti...

Kaunis!

Minna kirjoitti...

Verkkopontso ja taikajakku - aikamme klassikot! ;)

No joo, mutta tämä Dropsin ääreislämmitin näyttää tosi kivalta. Juuri tuollaiselle olisi ollut tarvetta aamuisin, joten taidankin bookmarkata ohjeen...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Verkkopontso, joo-o. :-D
Onhan siinäkin lämmin kaulus!

Outi kirjoitti...

Verkkopontso! Se olisikin jotain, se! Toisaalta modaisit sen kuitenkin niin ihanaksi, että meille kaikille tulisi hirveä hinku saada samanmoinen. :) Kivä lämmike ja kiva sana "ääreislämmike".

Soile kirjoitti...

Kiva lämmike, ei käytetä sanaa pontso (=läski), eihän? :D

Mulla oliskin kolme kerää Kid Silk Auraa, riittäisköhän se tommoseen?

Serayna kirjoitti...

Olen jo pidemmän aikaa etsinyt ohjetta kaulukselliseen hartialämmittimeen ja nythän se taisi löytyä! Taidan siis minäkin siirtää ohjeen Ravelryn jonoon:)

Versiosi on ihana, pehmoisen ja keveän näköinen <3

Lendi kirjoitti...

Ompas kaunis! Ja todella kätevä etenkin talvitakin kanssa.

Tiia kirjoitti...

Pakko kommentoida! Blogisi on aivan mahtava ja tekemäsi työt ovat niin jotenkin minunkin tyyliä, että kateellisena vain katselen. Jouduitko muokkaamaan tuota Thermisiä vai teitkö silmukkamäärät jne... ohjeen mukaan? Hyvää syksyn jatkoa!

hiisa kirjoitti...

Ihana! Tuo malli vois olla hyvä mun aina jumissa oleville hartioille...

violet kirjoitti...

Viime talvena aloitin ja tänä syksynä jatkan....kaikenlaisia tuubeja ja kaulureita syntyy koko ajan ja kaikkia käytän. Ovat juuri niin hyviä kun ne saa äkkiä poiskin jos tulee yhtäkkisesti liian kuuma!

Tämä on kaunis.

Heidi kirjoitti...

Onpas kivan näkönen lämmike! Samantyyppistä olen ittekki miettiny. Ja tuo Rose Mohairhan olis varhmaan aika passeli lanka siihen. Vai kutittaako?

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hieno! Tykkään.