2.11.2009

Socks for happy people

Mietin tässä kerran suhdettani villasukkiin ja niiden neulomiseen. Jotenkin sukkien neulominen saa minut tuntemaan olevani osa jotain suurempaa, osa jotain jatkumoa. Mummu neuloi, äiti neuloi, minä neulon. Sukkaparin neulominen saa minut tuntemaan itseni paremmaksi ihmiseksi. Enimmäkseen neulon villatakkeja puhtaasti itsekkäistä syistä enkä aina edes tarpeeseen. Siinä välissä kun pistää puikoille villasukat niin ikäänkuin saa synninpäästön tehdä jotain "turhempaa". Mikä lie luterilainen vinksahdus.

Nettineulomisen aloitettuani olen tutustunut toinen toistaan huikeampiin sukkamalleihin ja lankoihin. Vain huomatakseni, että suosin sukissakin suhteellisen yksinkertaisia malleja ja värejä. Mitään luksuslankoja en ole edes kokeillut, enkä tiedä kokeilenko ikinä. Toisten kokemuksia luettuani olen ymmärtänyt ettei ne luksuslangat sukissa kestä sen paremmin kuin halvemmatkaan. Toki ovat kauniita lankoja eritoten vyyhdillä, kaikki moniväriset ei niinkään valmiina sukkina.

Äitini neuloo siis edelleen kymmeniä sukkia vuodessa, mutta olen hänellekin sukkia tehnyt. Yrittänyt ujuttaa ajatusta ohuemmista sukkalangoista ja jotain jujua sisältävistä malleista sinne harmaan perussukan maailmaan. En tiedä vielä, että onko äiti ostamistani langoista tai printtaamistani ohjeista vielä sukkia tehnyt mutta ainakin yksiä hänelle neulomiani sukkia oli käynyt näyttämässä kansalaisopiston käsityöpiirin mammoille :)

Malli: Child's french sock by Nancy Bush (Knitting vintage socks)
Lanka: Zitron Trekking Pro Natura
Puikot: 2 mm

Malli: Perusperus
Lanka: Tiikeritakista jäänyttä itsevärjättyä Nallea
Puikot: 2,5 mm
14 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Ei mahda mitään, mutta nuo perus-perus sukat vaan miellyttää mun silmää.

joko kirjoitti...

kauniit perusperussukat! yleensä yksinkertainen on kauneinta.

tiinaf kirjoitti...

Kauniita ovat kummatkin! Perusperus erityisesti!

Eila kirjoitti...

Kivoja sukkia! Olipa mukava lukea mielipiteitäsi sukkalangoista, minä en nääs ymmärrä ollenkaan vouhkaamista noiden luksussukkalankojen kanssa...

kaisa kirjoitti...

Samanlaisia ajatuksia mullakin on neulomisen suhteen. Perusjutut on parhaita. Tosin lankojen suhteen on mopo karannut. Vaikka ei mulla oikeita luksuslankoja kyllä ole, mutta sellaisia, joita ei joka kaupasta saa.

hertta kirjoitti...

Kauniit olivat molemmat sukat. Yritän itsellenikin ujuttaa vähän ajatusta ohuemmista sukkalangoista, koska tähän asti olen tehnyt ne melko paksuista langoista ja aika isoilla puikoilla.

Minä teen aina raitasukkaa - muutakin voisi kokeilla.

Ja Nalleako kannattaa neuloa 2,5 mm puikoilla?

Saija kirjoitti...

Kauniita molemmat sukat. Perussukista tulee kivasti Janoschin Tiikeriankka mieleen :-), väreistä nimittäin.
Tarttis vissiin taas tehdä yhdet sukat, sillä lempisukkani ovat kuluneet puhki!

Outi kirjoitti...

Nuo sukat on ihanat. Teki mieli kirjoittaa kommenttina Ravelryyn Ravelryn eka sivun "your color combo rocks", mutta vauva heräsi ja jäit vaille kommenttia. Perussukat, hyvät sukat. Niissäkin on vääntämistä.:) Minä tykkään noista. Ja kuvat on ihan huippua! Jotenkin retrot.

Ibunnysavetroy kirjoitti...

Lovely socks! I love that first one, and lovely greens!

Ilmari kirjoitti...

Kauniit ja mukavan väriset sukat. Langoista en osaa sanoa mitään :-)

Sini kirjoitti...

Perusperus-sukat on ihanat!! Väriyhdistelmä on täydellinen :-)

Sara kirjoitti...

erikoisen kauniita sukkia. Erikoisen ihanalta neulojalta =) Luen aina kun tulee uutta, te senkin lempparit =)

ludivine kirjoitti...

I love the yellow and brown ones, it makes me think about a chocolate-vanilla marble cake, hmmm !

TiinaV kirjoitti...

Yksinkertainen on kaunista. Villasukassa on jotain taikaa, erityisesti jos sen neuloo lahjaksi. Joka silmukka on täynnä rakkautta! :)

En minäkään ymmärrä luksussukkalangoista vouhkaamista. Minulle sukat ovat käyttötavaraa, saapassukkia, ulkoilusukkia talveksi, kotisukkia sohvalla nyhjöttämiseen, sukkia lapselle ja miehelle.