3.2.2010

Vilukissa

Ystävälläni on kissa, joka on syystä taikka toisesta nuollut ja nassutellut mahansa paikoin karvattomaksi. Kissa tykkää kovasti myös ulkoilusta valjaissa ja ystäväni oli huolestunut kuinka paljasmassuinen kissaherra tarkenee pakkasissa pihalla. Hän pyysi minua apuun. Mici-kissan ja perheen muiden kissojen tarinoita voi käydä lukemassa Lendin blogista.

Sain ystävältäni Micin strategiset mitat ja toiveen punaisesta ulkoiluasusteesta. Kirpparilta löytyneen ja pesukoneessa huovutetun villapaidan hihan mitat olivat juuri passelit kissan design-asuun.

Leikkasin hihan irti ja hieman muotoilin sitä. Päätin jättää hihansauman ennalleen mahan alle ja leikata selkäpuolelta hihan auki. Leikkasin vielä etujaloille aukot sopiviin paikkoihin. Virkkasin selän päälle tuleviin reunoihin muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita ja samalla tein pikkuiset lenkit nappeja varten. Napit ompelin niin, että kappaleet tulevat hieman päällekkäin ettei viima pääse sieltä kissan kimppuun.
No mitäs Mici sitten tykkäsi tästä hieman slaavilaishenkisestä asustaan? Noh, harjoittelua vaatii... :) Mutta ehkäpä ulkoilun riemut voittavat pian nolostuksen ja Mici ulkoilee yhtä reippaana kuin ennenkin.12 kommenttia:

benglia kirjoitti...

Mainio tuunaus. Meidän kaksi vilukissaa eivät suostu edes rappukäytävään talvipakkasilla. Liekö villapaita olisi ratkaisu meillekin...

Christina kirjoitti...

Voi kun hieno. Ja upee poseeraus.

helena kirjoitti...

Mainio lämmike katille! Mutta voin vain kuvitella sen kiemurtelun kun kissa ekan kerran yrittää tuo päällään kävellä. Satavarmasti ainakin meidän Misse lähinnä yrittäisi peruuttaa pois mokomasta asusteesta. Mutta on varmaan kissoissa eroja, niin kuin koirissakin :) Pitää mennä tuonne toiseen blogiin seuraamaan miten ulkoilu sujuu villapaidassa!

Outi kirjoitti...

Vähänkö siisti. Mitäköhän meidän Onni sanoisi tuommoisesta..

Minna kirjoitti...

tosi hauska! voisin kokeilla tuota ideaa koirille!

Tiina kirjoitti...

Hienosti tuunattu! Ihailen aina ihmisiä, jotka näkevät vanhassa uutta!! Itseltäni puuttuu tämä taito lähes kokonaan.

Vilma kirjoitti...

Loistava lämmike kissalle! Talvisaikaan on kyllä mukavampi ulkoilla, kun mahanahka ei viistä hankea.

Maaru kirjoitti...

Vähänkö pähee poplari! :)

Onhan katti tutkittu eläinlääkärillä? Henkimaailman hommien (stressin) lisäksi myös fyysinen sairaus (esim. virtsatievaivat) voi oireilla noin, joten ainakin pissanäyte kannattaa tutkituttaa tohtorilla.

Lendi kirjoitti...

Mici on kyllä tutkittu ja asiasta kerrottu paljon monessa eri yhteydessä minun blogin puolella.

Nasti teki kyllä työtä odotettua <3Itsellä ei olisi käynyt moinen tuunaus edes mielessä :D

Heidi kirjoitti...

Saapasjalka kissa!!! Ihana =)

Lankastia kirjoitti...

Tosi hieno hihavaate! Mä olen aina vähän kateellinen, kun ihmiset keksii uusiokäyttöä vanhoille vaatteille.

Sooloilija kirjoitti...

Voi kisua! Saisikohan meidän kissoille puettua tällaista, mietin. Pentu voisi ehkä antaa laittaa, mutta pulska ja karvainen vanha neitimme tuskin..
Ihana värikin tässä nutussa!