24.6.2010

Meritunnelmaa
Kainuun korvesta tulleelle on meri vähän outo elementti, pelottavakin. Lähellä rantaa, saarien välissä on tunnelma (hajua lukuunottamatta) likimain kuin sisävesillä, mutta tänään kävinkin aivan aavan meren reunalla. Uskomaton paikka. Suoraan mereltä puskevat aallot olivat siloittaneet kalliot silkinsileiksi ja tuoneet monenlaista roinaa rannoille. Tuossa isohkossa saaressa lauma lampaita oli maisemanhoitotöissä ja viereisillä pikkuluodoilla lokit hoitelivat poikasiaan. Kyllä siellä kelpasi ottaa varaslähtö juhannukseen!
Rentouttavaa juhannusta kaikille muillekin!

8 kommenttia:

villamokka kirjoitti...

Kivoja kuveja, Rauhallista Juhannusta sinne meren läheisyyteen! Tiedän tunteen joka on sisämaaihmisellä meren äärellä - arvaamatonta ja pelottavaa mutta vähän kiehtookin.

Saija kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Minullakin taitaa olla tiedossa kokon polttoa meren rannassa Porvoon suunnalla. On se erilaista järven rannalla kasvaneelle. Hyvää juhannusta siskoksille!

Ilmari kirjoitti...

Mukavia kuvia! Meri on se joka puhuttelee. Se tuo tunteita joita ei muualta voi aistia. Voima, lempeys, viha, vaarallisuus, hetkestä riippuen. Vaarini kalastajana aikoinaan opetti kuinka merta pitää kunnioittaa, se on vakava asia eikä se anna anteeksi mitään.

iso gnu kirjoitti...

Kauniita kuvia!

Meri on mieliinpainuva ja välillä on päästävä meren äärelle, vaikkakin mökkimme on sisämaan ison järven Päijänteen yhden selän kohdalla eli ei vastarannan mökit näy kuin aavistuksena ja illalla valopisteinä.Onneksi sukua on edelleen Länsirannikolla ja mertakin näkee!

oikein hyvää juhannusta!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Meren tuoksun ja tuulen melkein tuntee kuvissa! Meri on tosiaan outo asia sisämaalaiselle, en koskaan unohda ensi kertaa kun uin Suomessa merivedessä: se tosiaan oli suolaista! Meren rannan asukit taas eivät voi kuvitella elävänsä ilman meren aavan antamaa vapautta... makunsa kullakin. ja oikein hyvää lomaa!

Outi kirjoitti...

Mukavaa juhannusta sinnekkin - vähän myöhässä ja ehkä turhakin toivotella, kun kuvien perusteella hyvää ja mukavaa on jo yllin kyllin. Meri on upea. Mutta onhan se vähän pelottavakin, eikö?

Tuija kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia, iloisia!

Minäkin olin juhannusaattona merellä, kävimme Bentskärissä. Sielläkin oli hienoa, vaikka sää oli pilvinen ja sateinenkin.

Marika kirjoitti...

Ihania kuvia ! Minä sisämaassa lapsuuteni viettänyt rakastuin mereen 25 vuotiaana. Pois sen äärestä en halua.