28.8.2010

Parempi myöhään

Uusia ja toinen toistaan neulottavampia neulemalleja putkahtelee jatkuvasti maailmaan ja etenkin näin syksyisin on suorastaan runsaudenpula. Vaan mitä tekeekään tämä neuloja? Neuloo ikivanhan mallin, jonka jo kaikki muut ovat neuloneet. Toisaalta, joskushan sitä jonoa on purettava ja tämä neule on ollut neulottavien jonossa siitä asti kun siihen ensimmäisen kerran törmäsin.
Malli: Thermal by Laura Chau, Knitty Winter 2006
Lanka: Ohut Pirkkalanka, 300g
Puikot: 2,5mm
Malli on kyllä mukavan rento ja joustava, toivottavasti pysyy kuitenkin jatkossa kuosissaan. Pirkkalangasta löytynyt suosikkivihreäkin sopii siihen oivallisesti. Sen verran tein muutoksia ohjeeseen, että neuloin hihat ylhäältä alaspäin pyörönä. Olen lukenut useammankin kamppailleen hihan pyöriön istuvuuden kanssa, ja tällä menetelmällä sain kyllä kertalinttuulla istuvat hihat. Ravelryssä on Thermalin tehneet tai sitä tekemässä yhteensä 942 neulojaa... että varsin suosittu malli siis maailmanlaajuisesti!

21 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Kaunis!
Täällä toinen joka neuloo paljon myöhässä niin lankojen kuin ohjeiden suhteen. Toisaalta siinä on etunsa, kun voi lukea mitä modauksia muut ovat malliin tehneet ja näkee eri väreinä toteutettuja versioita.
Nimim. aion vielä joskus neuloa Clapotksen, vaikkei se taida edes olla räveltämön jonossani. ;)

Pipsaelina kirjoitti...

Ihana! Mullakin on tuo kesken - ollut jo yli 3 vuotta... Raskauden vuoksi jäi puikoille ja muut projektit ovat sitten menneet ohitse. Pitäisi taas tarttua!

Faline kirjoitti...

Ihana neule!:) Mä oon kans sellanen joka tulee aina muita jäljessä.:D Toisaalta oon vajaa vuoden verran ollut ravelryssa joten melkein kaikki ohjeet on mulle viel melko uusia.:) Niinku Altocumulus sanoi niin siin on se etu et näkee miten muut on niitä toteuttanut.;)

Tellu kirjoitti...

Parempi myöhään kuin ei ollenkaan :) Upea neule ja herkän kauniit valokuvat.
Hauska sanonta tuo neuleet ovat jonossa kuulostaa positiivisemmalta kuin to do-lista.

Terhi kirjoitti...

En minä ainakaan ole vielä saanut tätä neulottua vaikka tarkoitus on. Hieno tuli! ;)

Outi kirjoitti...

En ihmettele yhtään, että malli on niin suosittu. Tuo sinunkin niin kaunis. Ja vihreän sävy on tosissaan huippu!

EVA K. kirjoitti...

Tosi kaunis! Kyllä sitä on neulottava vain omien mieltymysten mukaan, sen verran suuri urakka sentään. Minulle malli on ihan uusi - no, en käykään Ravelryssä..

helena kirjoitti...

Hieno neule - jälleen kerran! Minä en kyllä neulo ikinä mitään siinä eturintamassa, mulla kestää aina sulatella uusia malleja. Enkä mä edes tajua läheskään kaikkien mallien hienoutta ennen kuin näen jonkun toisen toeteutuksen siitä. Sitten silmät avautuvat (ehkä) että wau, toihan on upea harmaana!

Tiina kirjoitti...

Kaunis vihreä ja kaunis paita.
Joskus niitä vanhoja on sieltä jonostakin neulottava, aivan totta.

Maryse kirjoitti...

I love your Thermal! I'm knitting one right now too. I hope I can wear it this winter. Yours is lovely. I love the color you chose!

Ilmari kirjoitti...

Onhan se upea. Päälleni panisin ja pitäisin puhki asti! Ei vaan taito riitä, eikä lödydy kaupoista :(

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tosi kiva neule ja hienot kuvat metsässä! Teksti pisti minutkin pohtimaan: onko sitä niin lankafirmojen vanki, että neuloo uudesta aina vain?? Nimittäin lehtien ja jossain määrin kirjojenkin mallit noudattelevet tietenkin lankayritysten sesonkeja, laatuja ja värejä. Mikä kumma on siinä " nuijanukutuksessa" joka joskus tulee uuden mallin kanssa? Kysymys on ajankohtainen siksikin, että nyt puikoilla on uudesta Twist collectivesta neule.
Ravelryn jono ja mallihaku ovat kyllä käteviä siinä, että löytää "uusina" ja innostuu aikaisemmin julkaistuista malleista myös.

Emma kirjoitti...

Kaunis paita, vielä häivähdys vihreää ennen syksyn ruskaa :)

Tui kirjoitti...

Et oo viimeinen joka tän neuloo, miulla on vasta suunnitelmista tän neulominen! Ihana toteutus. :)

Laura kirjoitti...

Te quedo precioso, un descubrimiento tu blog realmente tejes muy lindo!!!

Paperisilppua ja villapalloja kirjoitti...

Siisti, näyttää ihan tyyliltäsi!

Flikka kirjoitti...

Ei kai sitä aina tarvitse neuloa sitä uusinta uutta, jos malli on hyvä, niin sen voi neuloa koska vaan. Tuo on kyllä hyvän näköinen!

handepande kirjoitti...

On ihana! Thermal ei ole koskaan ollut omassa jonossa, mutta nyt taitaa mennä. Sinne Minimalist Cardiganin ja muiden seuraksi ;) Musta(kin) on kiva ensin nähdä, mitä muut ovat saaneet mallista aikaan, että tietää sitten varastaa parhaat modausideat...

Laura kirjoitti...

Vielä mitä! minullakin on tuo neulejonossa, ei lainkaan hullua neuloa "ikivanhoja" malleja:)
sinulla on muuten ihana blogi, eksyin tänne vasta hiljattain!

Anonyymi kirjoitti...

Upea!!!!
Saakohan ohjetta mistään suomennettuna?

Johku kirjoitti...

Blogissani on teille jotain =)