6.9.2010

Jotain uutta

Neuloja on entinen. Jotain uutta voi kuvasta silti bongata.
Nimittäin kulmikkaat sukkapuikot! Nämä ovat varmaan jo monelle tutut ja kenties sukkapuikkorintamalle on ilmestynyt jo jotain vieläkin uudempaa ja eksoottisempaa, mutta minulle nuo ovat uusinta uutta. Tähän asti olen sukkani neulonut ihan tavallisilla bambuisilla sukkapuikoilla, en ole edes pyöröpuikkoa sukkien neulonnassa kokeillut. Bambuisiinkin siirryin ihan vain mieheni hartaasta toiveesta saada sitä kilinää vähän hiljenemään... Ensikokeilun jälkeen voin kyllä sanoa, että taidan kyllä jatkossakin näitä kulmikkaita vesseleitä käyttää ja vaikka metalliset ovatkin, niin kilinäkään ei ole häiritsevä. Neulon yleensä aika löysää pintaa mutta näillä puikoilla tiukemman käsialan saaminen ei ole mahdottomuus. En tiedä, onko toisilla samanlaisia kokemuksia?
Puikkosten neitsytmatka suuntautui kuitenkin vähän muualle kuin sukkien pariin. Ilmojen viilettyä iski akuutti sormikkaiden tarve ja neuloin jo kertaalleen testaamani mallin, koska jo silloin ihastuin sormikkaiden istuvuuteen ja mukavan pitkiin ranteisiin.
Malli: Knotty gloves by Julia Mueller (ravelry)
Lanka: Louet Gems Fingering weight, 65g
Puikot: 2,25mm

6 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Mutta mikä idea noissa kulmikkaissa puikoissa on? Minulle aivan uusi tuttavuus. :)

Nasti kirjoitti...

Anne, en tosiaan tiedä että onko pohjalla joku ajatus vai onko vain huvikseen kokeiltu. Mutta yllättävän hyvin ne käteen sopii ja tykkäsin kyllä.

Tess kirjoitti...

En ole itse kokeillut kulmikkaita puikkoja, mutta sen mitä olen niistä kuullut, on juurikin liittynyt tuohon käsialan tiukentumiseen.

Ei ehkä mulle parhain vaihtoehto, kun neulon muutoinkin turhan tiukkaa, jos en pidä varaani. Iän myötä käsiala on sentäs löystynyt jonkun verran, mutta vieläkin saan sukkapuikot mutkalle, jos en ajattele helliä ajatuksia neuloessani :D

Kauniit sormikkaat!

Johku kirjoitti...

Kauniit sormikkaat. Niin kauniit, että josko saisin aikaiseksi neuloa itselle samanlaiset.

Tuija kirjoitti...

Minulla on yksi setti noita neliöpuikkoja, mutta en ole oikein päässyt sinuiksi niiden kanssa. Ei tuntuma huonokaan ollut, mutta joku nyt vaan tökki. Täytyypä kokeilla jossain vaiheessa uudelleen. Niitä ostaessani mainostettiin niiden nerokkuuden liittyvän nimenomaan käsialan tiukentumiseen ja sitä kautta ehkä sitten siistimpään neulejälkeen.

Kauniit sormikkaat!

Outi kirjoitti...

Tuota noin. Junttiosasto ilmoittautuu. En tiedä tienneeni kulmikkaista puikoista tätä ennen, että kyllä sinä mielestäni olet kuuminta hottia ja suorastaan aallonharjalla tässä asiassa. Voin tietenkin puolustautua sillä, että kyse on SUKKApuikoista, jotka eivät niin sanotusti ole erikoisalaani, mutta silti.