6.12.2010

Raaka juttu

Syksyn aikana olen sieltä täältä bongannut mainintoja raakasuklaasta ja sen valmistamisesta. Tutkailinkin joskus ohjeita netistä, mutta homma vaikutti aika monimutkaiselta ja unohdin koko jutun. Mutta nyt CocoVin markkinamies on osannut vetää oikeasta narusta: Kaupoista saa raakasuklaan valmistuspaketteja, jossa on mukana kaikki tarvittava. Pakkohan se paketti oli ostaa ja kokeilla.

Homma oli tosiaan helppoa kuin heinänteko. Mömmöt ja jauheet sekaisin ja jääkaappiin jähmettymään. Pakkauksessa tuli mukana goji-marjoja, mutta en halunnut käyttää niitä, vaan maustoin oman suklaani kuivatuilla karpaloilla, cashew-pähkinöillä sekä chilillä. Kuivatut karpalot toimivat ehdottomasti parhaiten, eivätkä pähkinät ja chilikään huonoja makuaineita olleet.


Entä se maku? Mielestäni oikein hyvää, "raakaa", eikä lähellekään niin makeaa kuin kaupan suklaat. Kookos maistui suklaassa yllättävän voimakkaasti, mutta minua se ei häirinnyt, toisin kuin siippaani. Kilohintaa tälle herkulle kyllä kertyy, joten ihan alvariinsa en tätä varmaankaan ala valmistaa. Mutta luulen että toistekin tulee kokeiltua.  Mielessä on jo sitruunalla maustettu suklaa...Onko teillä kokemuksia/vinkkejä raakasuklaan suhteen?

2 kommenttia:

janna kirjoitti...

Kaakaonibsit ovat aivan ykkönen meillä. Tuovat ihanaa rouskuteltavaa, eivätkä suklaassa ole niin kovia kuin pelkästään.

Oliko siinä paketissa kaakaovoita? Mä laitan kookosöljyä ja kaakaovoita 1:1, koska en tykkää niin paljon kookoksesta. Se on ok, mutta ei lempparia.

Hampunsiemenet kans! Joulusuklaata teen tässä pian.
www.raakasuklaa.com pitää kaameesti reseptejä sisällään, mut ite en oo vielä koskaan noudattanut mitään orjallisesti. Aina voi sulattaa uusiks jos ei oo hyvää! :D

handepande kirjoitti...

Mä en kanssa tykkää kookosöljyn mausta, ja käytän osittain myös kaakaovoita, kuten janna sanoikin yllä. Sen lisäksi olen jostain blogista oppinut vinkin, että kannattaa lisätä suolaa suklaaseen. Kuulostaa yllättävältä, mutta suola peittää sen kookosöljyn vähän "ällön" ominaismaun, eikä silti maistu suolaiselta. Kannattaa tietysti maistella aina lisäämisen välissä, ettei tulee holautettua liikaa...