17.1.2011

Mitä tänään syötäisiin?

Meillä vastaan enimmäkseen minä perheen ruokahuollosta. Yhdessä miehen kanssa käydään ruokaostokset tekemässä, mutta sitä ennen olen miettinyt valmiiksi vähintään 5 päivän ruokasuunnitelmat ja tehnyt ostoslistan. Jos lista joskus unohtuu, niin olen kaupassa ihan hukassa. Luotan perusruokiin, joita yleensä valmistan isompia annoksia, niitä on sitten työviikolla mukavaa vain lämmittää sipaista. Lihapullat tomaattikastikkeessa, kaali-ja makaroonilaatikko, hernekeitto... Viikonloppuisin on sitten enemmän aikaa ja intoa kokkailuun ja kiertelen esimerkiksi eri ruokablogeissa vinkkejä hakemassa. Ruokasuosikit vaihtelevat, koska aina löytyy uusia ja joitakin vanhoja suosikkeja voi välillä jättää vaihtopenkille odottamaan uutta tulemistaan. Olen viime aikoina innostunut itämaisista mauista, mutta se maustaminen... Siinähän se ruuan itu monesti on, ja se juuri on niin vaikeaaa. Toisinaan onnistun niin hyvin, että ruoka pääsee useasti kotimme ruokalistalle. Tässä yksi sellainen.
Bami Goreng (noin kahdelle)
1/2 pkt Pirkka vehnänuudeleita
450g rasia broilerin filesuikaleita
1 iso punainen paprika
1 rasia tuoreita herkkusieniä
2-3 sipulia
hieman öljyä paistamiseen
1 rkl Ketjap manis -makeaa soijakastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1/2-1 tl Sambal oelek -chilitahnaa

Keitä nuudelit kypsäksi. Paloittele kasvikset. Kuumenna öljy kasarissa, ruskista broilerinsuikaleet ja siirrä ne hetkeksi syrjään. Pyöräytä öljyssä myös kasvikset. Lisää lihat takaisin kasariin ja mausta. Lopuksi nostele kypsät nuudelit joukkoon ja nautiskele.

Niin, mitäs teillä syödään?

7 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä, voisi päästä listalleni, mutta taidan olla ainoa joka sitä meillä söisi. Herkkusienet ei uppoa noille muille, eivätkä ole erityisen innokkaita kanaakaan syömään.

outi kirjoitti...

Meillä syödään aika samannäköistä. Nuudelit korvaan usein pastalla, koska munanuudeleita (olisivat lempparit) ei voi antaa nuorimmalle. Lisään tujummat mausteseokset vasta kun olen erottanut neitien annokset jo pois wokista. Curryn kestävät ja makea chili menee; tungen sitä joka paikkaan. Keitot ovat meillä kuninkaita; niitä voi lämmitellä pari päivää.

Maryse kirjoitti...

The picture is so appetizing! I'll have to google translate ;-)

elinam kirjoitti...

Tuommonen on meillä kans yks peruseväistä ja sambal oelek kuuluu aina jääkaappiin :). Laatikot, pasta + tomaattikastike, nakki- ja kasvissosekeitot on niitä perusjuttuja kans. Nyt ollaan enemmän alettu suosia soijaa rouheena ja suikaleina. Paistetut suikaleet ja vihannekset kookosmaitoon ja siihen valmista maustetahnaa kuten tandoori tai vindaloo, naminami ja helppoo ku mikä!

Tuija kirjoitti...

Kuullostaa herkulliselta!
Maustaminen kruunaa ruoan mutta just noissa itämaisvaikutteisissa ruoissa en itse osaa säveltää yhtään. Onneksi on netti!!!
Eilen meillä oi "pikasoppaa" eli sosesoppaa pussillisesta kasvissuikaleita, parista porkkanasta maustettuna kasvisliemikuutiolla ja lorauksella kermaa. Se jokin tuli rakuunasta. Teen toistekin!

Flikka kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvältä, juuri sen tyyppistä ruokaa, mitä mekin poikaystäväni kanssa kokkaillaan. Käypä kurkkaamassa blogissani, siellä on sulle tunnustus. :)

CharlienEnkeli kirjoitti...

Perheen kanssa: hirveä, poroa, kalaa (siikaa,ahventa),
puikulaperunaa, broilerin filettä...Perusmaut ja yksinkertaisuus uppoavat lapsille. Suosin luomua ja lisäaineettomuutta. Itse kokkaan vapaapäivinä itselleni kasvisruokaa ja intialaista =) Viimeksi tein tomaattikeiton paahdetuista tomaateista, herkullista!! Ohje vastikään Kodin Kuvalehdessä. Tuo bloggaamasi eväs kelpais mullekin!