8.8.2011

Polku

Vaikka kuuma intiaanikesä on tottakai vielä tulollaan, niin alkavat koulut ja tämänpäiväinen sää väkisinkin saa ajatukseni syksyyn. Syksy on aina ollut minulle rakasta aikaa, uuden alkamisen aikaa. Kouluaikoina odotin innoissani uusia koulukirjoja ja koulutarvikkeita, vanhempana olen monesti aloittanut syksyisin jonkun uuden harrastuksen. Ja vaikkei uutta harrastusta joka syksy aloittaisikaan, niin tuleehan sentään Novitalta uusia lankoja :) Puro-lankaa en ole kokeillut vieläkään, mutta kun marketin hyllyssä odotteli samaan tyyliin värjätty (vai kehrätty, mikä lienee oikea termi) ohuempi lanka, niin täytyihän se korkata.
Uusi lanka on saanut nimekseen Polku ja siinä on viisi erilaista värimallia, joista neljään on ikäväkseni sotkettu inhokkiväriäni violettia. Olen yrittänyt siedätyshoidattaa itseäni tuon värin suhteen ja jotkut lilaan vivahtavat sävyt, kuten munakoiso, alkavat jo melkein viehättää. Ostin kokeiltavaksi sävyt Paprika ja Porkkana. Lankaa suositellaan neulottavaksi numero 3 puikoilla, mutta aloitin sukat ihan pokkana 2,5 millisillä ja jonkin aikaa posoteltuani satuin nostamaan tekelettäni niin, että näin auringon iloisesti paistavan neulepinnan läpi... Eli saadakseni sukkana kestävää -ah niin ihanaa peltiä-, joutuisin neulomaan tätä reilusti ohuemmilla puikoilla. Mutta koska olin jo päässyt vauhtiin näissä koukuttavissa raidoissa, niin muutin suunnitelmat lennosta ja päätinkin tehdä säärystimet. Hieman tiukahkot ovat kyllä vielä siihen mutta odotan neuleen plörähtämistä...Kiitos Johku! Saimme häneltä mukavan tunnustuksen ja kyllähän nämä aina mieltä lämmittää, varsinkin nyt, kun kärsinyt motivaatio-ongelmista.

Tunnustukseen kuuluu, että kertoo itsestään seuraavat kolme asiaa (Tytti kertokoon omansa, jos tahtoo):

Lempiväri:  Vihreä se on ollut jo kauan. Keltaisen, oranssin ja jopa punaisen tietyt sävyt viehättää myös, vaikkakin pieninä ripauksina. Tosin useimmiten päälläni taidetaan nähdä kuitenkin farkunsinistä  ja harmaata...Sisustuksessa olen rohkeampi, eikä kotonamme taida olla yhtään valkoista seinää.

Lempiruoka: Vaihtelee kausittain. Tykkään perinteisistä suomalaisista ruuista, muusista karjalanpaistiin, mutta myös eksoottisempi mättö käy. Kokeilen mielelläni reseptejä ja useimmiten saan aivan syötävää aikaiseksi.

Minne haluaisin matkustaa: Olen aina jostain syystä halunnut käydä viidakossa ja nähdä apinoita. Myös Skotlannin nummimaisemat tahtoisin nähdä.

En tällä kertaa jaa tunnustusta eteenpäin, kiitänpähän vain kaikkia, jotka ovat meitä vuosien saatossa kommentoineet ja kannustaneet.

12 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Niin pirtsakat!

Elina kirjoitti...

Ihanat säärystimet! Muutenkin tämä teidän blogi on tosi herkullinen ja inspiroiva. Blogissamme onkin teille tämä sama tunnustus, minkä olittekin näköjään juuri saaneet :)

Lammas kirjoitti...

Täytyykin kokeilla raidoittamista tuolla langalla. Lopputulos on tosi herkullinen!

outi kirjoitti...

Ihanat! Mietin itsekkin kaupan hyllyllä noita hypistellessä, että sukkaa en uskaltaisi tehdä. Ja nythän sinä näytit, mitä niistä kannattaa neuloa. Saattaa olla, että täytyy laittaa syssymmällä puikoille!

Tiina kirjoitti...

Nätit! Mustakin lanka vaikutti siltä, että ei siitä sukiksi ole, mutta joo - säärystimet on kyllä loistoidea!

maijanmaja kirjoitti...

Kiitos uutuuslankavinkistä! Säärystimet ovat tosi kauniit.

Saija kirjoitti...

Nätit on! Hypistelin lankaa tänään kaupassa, mutta vähän höttöiseltä tuntui. Sama vika Purossa. Säärystimet oli varmasti viksu valinta.

Laura kirjoitti...

mukavaa palata pitkän tauon jälkeen blogimaailmaan ja törmätä heti näin herkullisiin väreihin:) vaikka niistä kyllä huomaa, että syksy on väistämättä edessä enkä ole ihan varma olenko siihen vielä valmis... kiva kun päätitte jatkaa blogia, tämä on mun mielestä parhaita olemassa olevia blogeja! hyvää syksyä!

Maryse kirjoitti...

Nice! You're ready for autumn!

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä ihanat kengät kuvissa näkyvät? Itselläni on jo kerä ostettuna Polkua, täytyy kokeilla raidoittamista, niin ihanat säärystimet:)

Nasti kirjoitti...

Kiitokset kaikille kivoista kommenteista! Raidat koukuttaa, siitä vaan kokeilemaan...

Anonyymille tiedoksi, että kengät on huutiksesta huudetut Biancon kengät.

Anonyymi kirjoitti...

Hienot säärystimet! ja kiva kuulla, että on toisia, jotka eivät siedä violettia... sitä on aina monivärisissä langoissa, eikö sellaista voi tehdä ilman violettia? edes kerran!?