14.8.2011

Teenlehtiä

Tyttilästä päivää - pitkästä aikaa! Luova käsityötauko oli ihan tarpeellinen, nyt pää pursuaa intoa ihan uudella tavalla. Jatkossa pitää vaan varoa peukun ylirasitusta, se on aika ikävä vaiva.

Tea Leaves Cardiganin ohjeen ja langat tilasin jo viime syksyn lopulla ja vihdoinkin se valmistui. Sopivasti syksyyn, vaikka nyt onkin vielä kesä. (En tarkoituksella lainannut tähän sitä yhtä laulua, koska se renkutus jää ikävästi soimaan päähän tuntikausiksi. Tiedätte varmaan biisin.)

Tällainen one piece-seamless-top down - malli on kyllä ihan huippu. Kun lopetat neulomisen, työ on ihan oikeasti valmis eikä sinua odota epämääräinen kasa irrallisia kappaleita, jotka pitäisi vielä ommella yhteen vain huomataksesi että tekele on pieni/suuri/muuten vain epäsopiva. Minulle on käynyt liian usein niin, joten jatkossakin suosin näitä knit and wear -juttuja.Totuuden nimissä on kuitenkin kerrottava, ettei projekti suinkaan mennyt niinkuin Strömsössä. Ihan alkuun tuli se peukkuvaiva. Sitten huomasin etten tykännytkään ohjeen mukaisesta kaarrokkeesta. Ohjeen kaarrokkeessa silmukoita välillä lisättiin, välillä kavennettiin jolloin muodostui sellaista aaltoilevaa pintaa. Joten purin kaarrokkeen pois ja neuloin sen uudestaan ilman ylimääräisiä lisäyksiä ja kavennuksia. Ensi kierroksella myös helmasta tuli liian pitkä, joten purin sieltä ylimääriset 15 cm pois. Tähän mielestäni sopi paremmin "rotsimallinen"-pituus.Malli: Tea Leaves Cardigan (sovellettuna) (Ravelry-linkki)
Lanka: Cascade Heathers, sävy Straw, n 400 gNyt on taas kuulemma metsät pullollaan mustikkaa. Tein päivänä muutamana ihanaa savolaismallista mustikkajälkiruokaa eli rättänää. Tunnetaan myös mustikkakukkona. Todellista herkkua jäätelön ja kahvin kanssa. Jos kiinnostuit, ohjeita löytyy netistä kyllä rättänä-hakusanalla. Nam!14 kommenttia:

Henni kirjoitti...

Tosi kaunis on väri ja malli! Koskahan sitä uskaltaisi itelleen neuloa jotain huivia ja lapasia isompaa.

Terhi kirjoitti...

Tai ihan mustikkakukko-hakusanalla. Minä käytän Yhteishyvän-reseptiä. Meillä tehtiin tuota tänä viikonloppuna myös ja miehen kotonakin sitä kutsutaan ihan vaan mustikkakukoksi. Tai sitten ovat vieraskoreita...

Nim. Savolaisen miehen kanssa.

Lezzie kirjoitti...

Tein juuri tänään myös rättänää, tosin vähän muunneltuna. Jätin kansiosan pois koska tein paistoksen ohjeen puolesta määrästä. Hyvää oli jäätelön kanssa.

Tiina kirjoitti...

Ah, ihana takki, niin kauniin värinen. :)

Lammas kirjoitti...

Juu, ylhäältä alas neulottavat on myös mun suosikkeja, sillä saumojen ompelu ei ole kivaa.

sara kirjoitti...

Oh, this cardigan looks great! And the colour, just perfect...

frost kirjoitti...

Itsekin olen tuota samaa mallia tuumaillut ja lähes samaa väriä pohtinut. Päädyin kuitenkin toiseen malliin pitkän soutamisen ja huopaamisen jälkeen. Mutta alhaalta ylös yhtenä kappaleena sekin tulee. Olen neulonut jo ainakin 10 kerrosta, joten sehän on jo melkein valmis!

Hyvät muokkaukset olet tehnyt, lopputulos on tyylikäs!

Elli ja Aura kirjoitti...

Hienoa että olet taas päässyt neulovien kirjoihin! Kaunis neule ja ah, niin ihanaa mustikkakukkoa :)
Elli

Tiiina kirjoitti...

Mustikkakukko on niin hyvää. Nam! Ja neule on kaunis myös :)

Laura kirjoitti...

ai kun kaunis! itsellä ei vielä "syyssormet" syyhyä (kesäneuleet kesken), mutta ehkä senkin aika on pian... hmm, en ole koskaan syönyt rättänää, mutta kun tulit maininneeksi perinneruuat niin pakko paistaa lähiaikoina kukkosia (kun on nämä karjalaiset sukujuuret:))nam!

Tuija kirjoitti...

Tosi kiva neule! Kaunis väri, just hyvä pituus ja kaarrokkeen rypyttömyys toimii.

Minä tein eilen mustikkatiramisua. Unohdiin vaan ostaa sormikeksejä ja käytin sitten pipareita joululta avaamatta jääneestä ja vielä käyttökelpoisesta paketista, ja iiks, tuli vähän liian hyvää siitäkin.

ArualMaria kirjoitti...

Hyvät muokkaukset, tuohan on parempi kuin alkuperäinen. :D Kauniin värinen lankakin! Ja mustikkakukko, ah, se on kyllä ehkä kaikista paras jälkkäri. Nams!

Maryse kirjoitti...

What a beautiful cardi! Well done!

helena kirjoitti...

Kaunis takki! Tauko tekee terää, peukun ylirasitus sucks!