22.7.2012

Hiio-hoi!

Melkeen tekis mieli sanoa, notta Hiio-hoi ja rommia pullo. Sillä pitkästä aikaa voi Pujoliivi ylpeänä esitellä valmiin neuleen. Ei oo nuo neulomishommat olleet ihan ykkösenä tänä kesänä mielessä, vaan olen viihtynyt ruotsalaisten dekkarien parissa ihan kiitettävällä kirja viikossa, kaksi parhaassa -vauhdilla. Mankellit on luettu jo aikapäiviä sitten, tänä kesänä olen syventynyt Camilla Läckbergiin, Katarina Wennstamiin,  Lars Kepleriin sekä Jens Lapidukseen. Jos jollain on mielessä lisää tuon tyylistä luettavaa, niin otan kiitollisena vinkit vastaan. Nimittäin tuntuu, että pienehkön kirjastomme dekkarihylly on kohta kahlattu läpi.
 Sitten tähän neulomukseen. Silmäni alkoivat tottua pikkuhiljaa tähän muotiin, joka henkii kasarityylistä lepakkohihaa ja kummasti selailin ravelryä sopivan neulemallin toivossa. Opin, että tämä hiha on englanniksi dolman sleeve ja mallejakin löytyi aika paljon. Silmääni eniten miellyttävin löytyi Brooklyn Tweedin Wool people 1-kirjasesta nimellä Holl. Siinä se oli tehty villalangasta, mutta koska mielessäni oli kuitenkin kesäneule, niin päätin kokeilla sitä puuvillalangasta. Ja onnistuihan se. Jotenkin. Lankana oli alekorista hamstrattua M&K Eco bomullia ja jonka väriä voisi kuvailla haalean savenväriseksi. Lisäsin helmaan vähän pituutta, ettei napa paistaisi, mutta muuten seurasin hyvin kirjoitettua ohjetta. Lopputulos on ihan ok, ehkä hieman tylsähkö mutta näköjään siitä saa asustamalla vaikka vähän merihenkisenkin :)
 
Kaikenkaikkiaan ihan kiva neule, mutta nyt alkaa jo sormet syyhyämään villalankojen perään. Mielessä on jonkinlainen pitkä neuletakki, semmoinen oikea kääriytymisneule... Ehkäpä siitä lisää sitten ensi kerralla.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Anna Janssonit lienet kolunnut? G.W. Perssonit kannattaa mielestäni lukea järjestyksessä, ainakin trilogia. Entä Karen Fossum, Norjasta? Nämä omia suosikkejani! Outi Pakkasesta nautin ajan- ja kaupunkikuvausten ansiosta. Mari

Anonyymi kirjoitti...

Ihana neule, kauniimpi kuin alkuperäinen mielestäni!

Sini kirjoitti...

Kaunis, klassinen neule :-)
Kiitos dekkarivinkeistä. Läckbergit kolusin tuossa kevään aikana läpi.

Tuija kirjoitti...

Kiva versio tästä neulesta! Minä olen tiiraillut samaa ja meinasin jo joskus tehdäkin, mutta sitten rupesi vaivaamaan, että neuletta ei ainakaan ohjeen mukaan kudota täysin yhtenä kappaleena (vai muistankohan oikein?) ja sitten tein sen oman sinisen versioni (joka menikin tyttärelle). Anyway, mukavalta näyttää!

Oletko lukenut Anna Janssonin Maria Wernejä tai Mari Jungstedtin kirjoja? Molemmat sijoittuvat Gotlantiin ja Maria Wern -kirjat ovat minun mielestäni selvästi parempia kuin kirjojen pohjalta tehty tv-sarja. Mari Jungstedtia en ole vielä kuin vilkaissut, mutta pari kappaletta odottaa lukupinossa. Ja jos kiinnostaa kurkata Italiaan, suosittelen Donna Leonin Brunetti-kirjoja ja Andrea Camillerin Montalbano-kirjoja (ehkä olet lukenutkin näitä). Tykkään molemmista, mutta Montalbanoista varsinkin niiden hienoisen ironian takia. Ja siten vielä pari englantilaista: Rebecca Stottin Korallivaras ja Veden muisti. Nämä eivät ole varsinaisia dekkareita, mutta trillerimäisiä kuitenkin, ja tarina ja maailma imaisee ainakin minut mukaansa. Riittäisivätkös nämä vähäksi aikaa? :D

jonnahah kirjoitti...

Nätti neule! Itse en oikein ole pohjoismaisista dekkareista koskaan innostunut, poikkeuksena Åsa Larsson, joka olikin sitten todella koukuttava tuttavuus

Anonyymi kirjoitti...

Jo Nesbo ja Håkan Nesser ainakin.
T. Nonna

Susanna kirjoitti...

Doris Gercke, saksalainen dekkarikirjailija, hänen tuotantoonsa kannattaa tutustua.

Ja paita on kiva :)

Nasti kirjoitti...

Vau, kiitoksia dekkarivinkeistä! Sain useita aivan uusia nimiä ja kenties annan vielä Anna Janssonillekin mahdollisuuden kun sitä useampikin suositteli :) Olen huomannut, ettei minuun uppoa se perinteinen salapoliisidekkari tyyliin Agatha Christie, paitsi tv-sarjana. Kertokaa vain lisää jännärisuosikkejanne, ehkäpä lista ilahduttaa muitakin lukutoukkia kuin vain minua!

AnniKainen kirjoitti...

Onpa mukavan näköinen ja oloinen neule!

Tuolla jo joku suositteli Åsa Larssonia ja sen teen minäkin.

villamokka kirjoitti...

Luettavaksi Elizabeth Georget, aikajärjestyksessä.
Kivaa stailausta noissa neulekuvissa, sailorihenkeä vaikka neule itsessään on tosi perusperus - eli sellainen lempiluottoneule, joka istunee tyyliin kuin tyyliin.
It's a good thing, kuten Martha Stewart sanoisi.

Lape kirjoitti...

Suosittelen Karin Slaughteria (järjestyksessä) ja Tess Gerritseniä(erityisesti jääkylmä ja luutarha)

Anonyymi kirjoitti...

Toistetaan vielä, Åsa Larsson, Norrbotteniin sijoittuvat tarinat ovat pohjoismaisten dekkarien ykkösiä.
Norjan Nessbon kanssa voi jännittää tietysti kauhusta kankeampana :-)

Telle kirjoitti...

Olen jälkijunassa kommentointini kanssa, kun olin lomareissujen vuoksi nettipimennossa, mutta en malta olla mainostamatta islantilaista Arnaldur Indridasonia dekkarilistallesi.