25.6.2013

Senkin sika!

Koiramme kantaa esineitä mielellään. Olohuoneessamme on aina eteisestä kannettuja kenkiä useampia ja kenkien määrä on suoraan verrannollinen siihen, että monestiko ulkoa on tultu sisälle, sillä Ilona nappaa aina kengän suuhunsa kun joku tulee. Kanniskeluun sopivat myös omat lelut, sukat, ylipäätänsä kaikki, mitä lattialta vain löytyy. Meistä ihmisistä on kaiketi hauskaa katsella, kun koira kantaa jotain huvittavaa, kuten kumikanaa tai -possua, joten vinkuva kumipossu meillekin kerran ilmaantui. Mutta siinä meni kanniskelun raja. Ilona ei ottanut sitä suuhunsa, ei millään. Luulen, että se johtui possun melko voimakkaasta hajusta ja kenties se tuntuikin iljettävältä suussa, mutta Ilona kantoi sitä vain, jos possun ympärille laittoi sukan taikka jonkun muun kantokahvaksi sopivan jutun. Noh, mitä tekee näppärä käsityöihminen? Sialle villapaidan tietenkin!
 Porsaan rustiikkinen jumpperi syntyi virkkaamalla suoraan ruhon ympärille kiinteitä silmukoita. Virkkausta häiritsi ainoastaan se, että kun otusta vahingossa puristi liikaa, ilmoille kajahti valittava siankiljahdus. Vaivannäkö palkittiin välittömästi, sillä nyt Ilona noutaa kumipossuaan ilman mitään ongelmaa! Ja sisäinen neulojanikin oli tyytyväinen, sillä kerrankin tein jotain todelliseen tarpeeseen.


16 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Heh hee! Emme olekaan yksin samanlaisen tilanteen kanssa; meidänkin Otto kantaa kenkiä ja harvemmin leluja ympäri huushollia. Ja kyllä, meiltäkin löytyy tuollainen sika... Aluksi Otto vierasti sitä tai ajattelen, että sen kamalaa röhkimistä mutta siitä huolestä päästiin kun ääninappula irtosi. Villapaitaa sialle ei siis ole tehty mutta niin kivalta näyttää tämä' malli, ettei sitä tiedä, milloin sellainen ilmestyy meidänkin sialle :)

Piki ja Inari kirjoitti...

Hieno villapaita sialla! Meillä samanlainen sika on ykkössuosikki leluissa. Sitä ei voi pitää edes esillä kuin valvotusti tai sika pääsisi "hengestään"!

Jatta kirjoitti...

Ihana :D Meilläkin on sama possu, eikä sillä leiki kumpikaan. Pitäisköhän kopioida possun tyyli, josko sitten kelpaisi tytöille!

Tiina kirjoitti...

Hirn! Vai että niin kävi sialle! Onneksi näppärä käsityöimmeinen osasi virkata sialle paidan - kyllä mullekin nyt kelpais.

Minna kirjoitti...

Voi kun naurattaa tuo possusen villapaita :D Ihana. Näin käy joskus noiden karvaisten, ja muuten lastenkin, kanssa. Omasta mielestä sopiva ei olekaan ollenkaan sopiva. Onneksi tuunauksesi onnistui!

Emma kirjoitti...

Hihhii, kyllä sai possu pätevän paidan :D

Raitalammas kirjoitti...

Meidänkään koira ei suostu ottamaan possua suuhunsa. Mun pitää vissiin myös ruveta väsäämään possulle villapaitaa!

liinu kirjoitti...

Ihan mahtava idea, mitäpä sitä ei koiransa eteen tekisi... :)

Nimetön kirjoitti...

Nauran katketakseni täällä. Ties kuinka monetta kertaa.

Sian pusero on saanut vaikutteita luotolaisesta, suomalaisesta perinnepuserosta. Paita tuli todelliseen tarpeeseen...

Täytyy olla jotenkin erityinen luonne, että kestää lemmikillään noi vinkuvat lelut. Tai lapsellaan ääntä päästävät. OP

Maija kirjoitti...

Hihihi, nauran itteni alas tuolilta pian :D Loistavaa ongelmanratkaisukykyä ja olen vanhasti sitä mieltä, että röhkivä sikä villapaidalla on paljon hassumpi kuin sika ilman villapaitaa.

Soile kirjoitti...

Hih, ja jospa se ei possuakaan sitten sattuisi kun on tuommoinen villaharniska päällä? :)

Vyyhti kirjoitti...

Kihihi! Hyvä että siasta saatiin kaveri pienellä garderoobin päivityksellä. :)

Altocumulus kirjoitti...

Tää on ihan loistava, meillä kans koira pelkäsi aluksi tuommoista sikaa, mutta sitten tappoi sen. Ensin lähti äänet ja lopulta täytteet. Olis varmaan pitänyt älytä tehdä sillekin paita suojaksi.

Tuija kirjoitti...

Hahhah! Osaan eläytyä tähän nyt entistä paremmin, kun meillä on oma koira. Meidän 8-viikkoinen roikale tosin on nyt pahassa järsintäiässä ja jos sen antaa nappailla kenkiä, niistä syntyy tanttarallaa enemmin kuin myöhemmin.

Nimetön kirjoitti...

Hehee mikä paita :D

Meillä kanssa toinen spanieli ei ota kumileluja ollenkaan suuhun eikä ne toisenkaan lemppareita ole. Pehmeät ja pörröiset ovat mukavampia suuhun :)

Ellimelli kirjoitti...

Spanielit! <3

Meidän cockeri kuskaa myös kenkiä, villasukkia ja pikkusukkia (ja pikkareitani,jos käsiinsä saa!) touhukkaana. Ei sentään järsi! :) Ihan turha koettaa tarjota muuta, aitoa sen olla pitää... ;D Mun toinen espadrillo on ollut jo toukokuusta saakka hukassa. Missähän sen jemma on?