20.10.2013

Lämmintä kättä

Olen tykännyt sukkien neulomisesta siksi, että ne valmistuu suhteellisen nopeasti ja niitä tarttee aina. Lapasmaratonin aikana olen todennut että samat määreet käy myös lapasiin. Tai no niitä ei tarvitse kuin puolet vuodesta. Lapasissa on kuitenkin värit suuremmassa roolissa kuin sukissa, koska niiden pitäisi mätsätä talvitakkiin ja pipoon jne. En antanut tuon asian suuremmin haitata vaan neuloin itseäni miellyttävistä väriyhdistelmistä muutamat tumput.
Ensimmäinen pari oli kenties se työläin lankojen päättelyn takia mutta näistä tykkään eniten. Malli on Handepanden Pearl Chain mittens ja lankana Dropsin Karisma. Näistä saa värejä vaihtamalla tosi riehakkaita tai rauhallisia. Minun värit olivat jostain siitä väliltä.
 Nämä mustavalkoiset ristin mielessäni Lempilapasiksi ja tosi kauniit ne ovatkin. Tein ne kuitenkin ystävääni ajatellen joten liikaa en niihin halua kiintyä. Taidan tehdä itselleni samanlaiset mutta vihreä-valkoisina. Malli on Freja ja lankana Dropsin Fabel.
 Ravelryssa selailemalla löytyi tämä lapasmalli. Jotenkin nostalgiset! Maatuskalapaset on tehty 7veikasta, vihreä on tweedahtavaa Nostalgiaa.
 Tää on kivaa! Lisää kirjoneulelapasia on tulossa.

14 kommenttia:

morso kirjoitti...

Ihania ja lämpimän näköisiä. Kirjoneuleella saa varmaan lämpimämmät, kuin yksiväriset. - Mulla on "peukkukammo", joten lapasista aina pulaa. Jostain syystä en osaa ikinä nostaa sitä peukalon reunan silmukkaa oikein, vaan siihen jää aina inhottava reikä. Pitäsi kai treenata, lämpimät kädet on kivat.

Laura kirjoitti...

Ihanat nuo ensimmäiset. Tosin on muutkin nättejä.:)

Aarrerasia kirjoitti...

Aivan ihania. Etenkin nuo ekojen värit sykädyttää. Kaikki ihan lemppareita. Kirjoneule on haastavaa ja hienosti olet tehnyt nämä. Vau!

Lilja kirjoitti...

Onpa hienoja, kaikki parit!

Neulojalla itsellään ei ole tumppuja... Itselläni on siis kahdet tumput, joista yhdet ovat hiihtotumppuina, eli ainoastaan yhdet ovat "tavallisessa" käytössä. Pitäisi ehkä ottaa esimerkkiä sinusta ja neuloa lisää! Juuri eilen juttelin siskon kanssa siitä, ettei ehdi tehdä kaikkien "pakollisten" käsityöprojektien välissä itselleen oikein mitään. :P

outi kirjoitti...

Kiitos! Maatuskalapasohje on mennyt multa ohi ja kun lapasneulontaa harrastetaan myös täällä, niin tiedä vaikka tuommoiset. Ihania kaikki!

Soile kirjoitti...

Kauniita lapasia! Maatuskamallinen on jo odottanut jonkin aikaa kehkeytymistään, langatkin olisi

Nimetön kirjoitti...

ihanan näköisiä. Mulla itselle ei oikein tuo lapasen teko suju, kun se peukalo on se kiperin kohta. Kaupan valmiita lapasia en ole ostanut koska enemmin ostaisin rakkaudella käsintehnyt kun kiinalaiset.

Heidi kirjoitti...

Komea määrä langanpätkiä :D . Mutta ah, niin kaunis lopputulos. Kirjoneulelapaset ovat maailman kauneimpia mutta niiden kutominen maailman haastavinta, syy miksi en omista parin paria (vielä).

Emma kirjoitti...

Niin kauniita kaikkia! Ja upeita lumisia kuvia :) Ekat on miun suosikit.

Minna kirjoitti...

Ihania lapasia! Jostain syystä omistan itse vain yhdet lapaset kerrallaan. Seuraavat neulon vasta, kun edelliset ovat kerta kaikkiaan puhki kulutetut. sukkien kanssa sama juttu. Pitäisi myös järjestää maraton, että pääsisi tästä puutteesta eroon.

Paula kirjoitti...

Todella kauniita lapasia kaikki! Olen neulonut todella vähän lapasia ylipäänsä koskaan, mutta nyt juuri on meneillään joku into lapasiin. Ekat vasta on puikoilla mutta ajatuksissa olis edes yhdet muut saada tälle talvea tehtyä, ja tietysti lapselle tarttis kans, sekä ohuet aluslapaset että jotkut vähän lämpimämmät sellaisille keleille kun lapsikin lapasilla pärjää. Toivottavasti saan aikaiseksi!

Pitko kirjoitti...

Ihana lapaskokoelma. :)

ArualMaria kirjoitti...

Nuo helmiraitalapaset on aivan ihastuttavat! Eipä silti, nättejä nuo muutkin.

Jaana kirjoitti...

Ihania. Mä tein kanssa kahdet helmirraidat, niitä oli niin kiva neuloa, että tuleva pättelyurakkakaan ei lannistanut intoa :) Kaunis väriyhdistelmä sinulla!