15.1.2014

Neulojan huono omatunto

Alan pehmenemään. Ainakin jos laskee viime vuoden valmistuneita neuleita. Niissä on selvä laskeva trendi. Se ei haittaa toisaalta yhtään, sillä jatkuva lankojen ostelu ja villapaitojen tehtailu sopii huonosti yhteen sen tosiasian kanssa, että yritän päästä turhasta tavarasta eroon. Mutta kun neulominen on niin kivaa! Olen siirtynyt villatakeista enemmän sukkien ja lapasten neulomiseen, niihin menee vähemmän lankaa mutta toisaalta niitä neuloo samassa ajassa useammat. Mutta eipä hätää. Jos lähipiiri uhkaa hukkua villasukkiin, on olemassa myös muita tarvitsevia. Suomen Punainen Risti kerää villavaatteita lähetettäväksi kylmiin maihin. Tähän keräykseen ajattelin osallistua ja jos muitakin avustaminen kiinnostaa, Punaisen ristin sivuilta löytyy tietoja, mihin sukat ja lapaset voi viedä.
 
 (Perussukat Dropsin Delight -langasta)
Miettiessäni lisää vaihtoehtoja itsekkäälle omiin varastoihin neulomiselle, tulin ajatelleeksi myös hieman etäisempiä ystäviäni. Laitoin hyvän tahdon puuskassa facebookiin lupauksen että viisi ensimmäistä kommentoijaa saa minulta haluamansa kokoiset itsetehdyt villasukat. Vaikka minulla ei siellä satoja "ystäviä" olekaan niin ei mennyt kuin vajaa tunti ja lupauksen alla oli vajaat kymmenen halukasta. Muutamalle löytyi sopivan kokoiset ja heidän näköisensä sukat jo valmiinakin, mutta lopuille neulon sukat oikein ajatuksen kanssa.

(Freshman cable socks, lankana Väinämöinen värissä Terra)
 
 Ensimmäinen kommentoija oli miespuolinen kaverini joka kaipasi kokoa 45 olevia sukkia. Miekkonen kirjoittaa fb:ssä paljon koirastaan joten hänelle valmistui koiraihmiselle sopiva pari. En olekaan tainnut koskaan neuloa näin isoja sukkia, piti oikein etsiä netistä taulukko, jossa oli jalkaterän pituudet eri kokoisissa sukissa. Melkoiset näistä tulikin! Ajattelin käyttää näihin lahjasukkiin pelkästään kaapista löytyviä lankoja jolloin saan myös varastoani hieman pienemmäksi. Näihin sukkiin käytin pappatakista jäänyttä beigeä Nallea sekä petroolia Novitan Woolia.
Lahjoitussukkien lisäksi aion neuloa keskeneräiset villatakit loppuun enkä saa aloittaa uusia ennen sitä. Olkoon tämä uuden vuoden lupaus.

3 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Nuot tassusukat ovat aikas mellevät! Kissaomistajlle pitäsi varmaan olla vaaleanpunaiset :)

-P- kirjoitti...

Neulojan oma tunto paranee aina, kun antaa neuleita lahjaksi! Mäkin kerran huivinneulonta-tuskissani laitoin FB:iin ilmoituksen, että kolme ekaa saa huivit! Kun on pakko neuloa niin on vaan pakko, tuskin sitä lähipiiri pahakseen laittaa, kun saa lahjaksi sukkia tai tumppuja! Hyvällä omalla tunnolla vaan uusia puikoille!

Elli kirjoitti...

VOi miten hauskat nuo tassusukat! :D