9.5.2015

Klipsuhommia


 Kaikki alkoi siitä, kun miespuolinen työkaverini kertoi nähneensä jossain tölkinavausklipsuista tehdyn laukun ja oli aivan liekeissä siitä. Hän tiesi, että olen käsillätekijä ja kysyikin että olenko tehnyt sellaisia. Empä ollut, mutta höylisti lupasin, että jos hän kerää klipsut niin minähän teen! Eipä aikaakaan kun jannu tuli ison nipsupussillisen kanssa ja minun piti alkaa lunastamaan lupaustani. Googletin klipsuvirkkauksen ja osuin Hannan blogiin, jossa hän oli selkeästi kertonut, miten klipsujen kanssa toimitaan. Ensin pestään "vienohko" maltaanhaju pois ja sitten klipsuista poistetaan pihtien ja vasaran avulla terävät reunat. Tässä vaiheessa homma hyytyi minulla pitkäksi aikaa, tuli haavoja sormiin ja tuntui ettei tää taida olla minun juttu. Sillä aikaa työkaverini oli valjastanut janoisen naapurinsa klipsunkerääjäksi ja koska olin puhunut tästä omillekin tutuilleni, klipsuja alkoi tulla sieltä täältä lahjoituksena. Siinä vaiheessa oli aivan pakko alkaa toimimaan!
 Aloitin virkkauskokeilut. Ensin minulla oli liian paksu lanka, ja se korostui liikaa klipsujen rinnalla. Huomasin, että melko ohut puuvillalanka oli parasta hommaan. Hieman kokeilemalla aloinkin saada aika mukavannäköistä pintaa aikaiseksi ja päätin aloittaa kukkaron tekoa. Tein kukkaron sivut erikseen, yhteen puoleen meni aina 90 klipsua eli yhteensä koko teokseen 180 kpl. Nämä levyt virkkasin ensin ympäri pylväillä ja sitten virkkasin levyt yhteen. Vetoketjun kiinnitin käsin ompelemalla.

 Toiseen levyyn tein raidan kultaisilla klipsuilla. Klipsuja valmistellessa huomasin, että niitä on ainakin kolmea eri mallia ja lisäksi vielä eri väriset. Tasaisinta pintaa taitaa tulla käyttämällä samanlaisia klipsuja. Vaikka tässä työssä kaikki onkin samanlaisia, niin eripäin asettelemalla tuli hauskaa raitaa, ja tämä oli täysin vahinko.
 En tehnyt kukkaroon vuorta. Kukkaro oli virkattu noin tunnissa eli kovin homma näissä klipsuhommissa taitaa olla se juominen :) Nyt on kova mietintä päällä että aloitanko seuraavaksi lampunvarjostimen vaiko isomman olkalaukun tekemisen. Toisin sanoen olen hurahtanut.


10 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Tulipas nätti! Tähän harrastukseen on helppo hurahtaa, valinnanvaraa kun on paljon. Itse olen tehnyt vain muutaman penaalin, mutta harkitsen vakavasti tölkkiklipsukirjan ostamista ja kuvittelen osaavani tehdä joku päivä oikean käsilaukun! Kun se materiaalivarasto vain karttuisi nopeammin.

Tiina kirjoitti...

Vau! Klipsuvirkkaajanakin sä olet saletisti virtuoosi - tuloksena pelkkästään taattua tyylikkyyttä.

outi kirjoitti...

Naapurilla on klipsuista olkalaukku. Ja se on sairaan hyvännäköinen. Olen luullut, että homma on jotkenkin hankalaa, mutta sinä annat touhusta jokseenkin simppelin kuvan.. Pitäisköhän laittaa mies juoppokuurille, jotta saisi klipsuja?

Nasti kirjoitti...

Hih, kiitos kehuista! Jos materiaalinhankinta olisi pelkästään oman perheen varassa niin olisi vaikea harrastus tämä. Mutta onneksi lähipiiri on innostunut keräämään apuna! Itse lähinnä lenkillä kuljen katse pientareella tölkkejä etsien ja niitä muuten löytyy yllättävän paljon.

Ja yllätyin itsekin miten helppoa touhu oli, ennakkoluuloja oli minullakin. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä että innostun seuraavaksi askartelemaan kahvipusseista :)

Soile kirjoitti...

Noista tulisi muuten aika hieno haarniskapaita, tai mikä rengaspaita sen nimi nyt olikaan

morso kirjoitti...

Voi miten hieno.

-Keräsin klipsuja vähän aikaa, mutta kuskasin ne sitten metallinkeräykseen, niin paljon erilaista käsityö- ja askarteluroinaa on nurkissa muutenkin. Nyt vähän kuitenkin mietityttää, että josko... Tai jos sittenkään en. Nostan hattua niille jotka ehtii ja taitaa.

Heidi kirjoitti...

Ehkä katu-uskottavin pussukka ikinä! Klipsut ovat mahtavaa materiaalia :)

Ansku kirjoitti...

todellakin olen samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa: tajuttoman tyylikäs lopputulos! :) ja hauska :)

Neili kirjoitti...

Kiva kukkaro.
Pitäisiköhän jatkaa tätäkin harrastusta, kun tuttavatkin ovat tuoneet klipsuja. Muutama vuosi sitten ihmeteltiin, kun keräsin niitä, mutta nyt ei kukaan ihmettele, kun opistolla on ollut jo monta kurssiakin.

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.