13.7.2015

Siesta

Teen harvoin kesäneuleita eli lyhythihaisia, kepoisia neuleita. Eikä olisi kai tänäkään kesänä tarvinnut tehdä, käyttöä sille ei kovin paljon ole ollut. Ehkä sitten elokuussa, kun työt jo alkavat.
 Löysin hauskan reikäisen t-paidan ohjeen ja siihen kivan langankin joten tekaisin semmoisen. Lanka on täysin uusi tuttavuus, Katia Arte, joka on nauhamainen puuvillalanka. Aika riittoisaakin se on, tähän puseroon kului pikkuisen yli kolme kerää. Lopputulos on mukavan laskeutuva ja hieman kiiltävä. Langan väri on kaunis oliivinvihreä, jota ei kyllä näihin kuviin saatu vangittua.
Reikäpaidan ohje on Siesta tee. Pusero tehdään helmasta alkaen, reikäneule on helppoa mutta kuitenkin näyttävää. Sivuilla lisätään silmukoita koko matka kainaloihin saakka ja tuo ylimääräinen leveys kainaloissa muodostaa pienet hihat. Olkapäät yhdistetään kolmen puikon päättelyllä. Ohjeenmukaisesti tehtynä lopputuloksena on melkoisen antava kaula-aukko, jota kursin pienemmäksi. Siihen olisi kuulunut myös i-cord-reunus mutta jätin sen pois. Kaiken kaikkiaan mukava projekti ja lopputulos!

6 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Paita on ihana! Ja uskon, että sille vielä tulee käyttöä. Rupesin oitis miettimään, oisko tässä parempi kohde hilloamilleni Arteille ... Kiva lanka kyllä.

Aino P. kirjoitti...

Kiva paita! Ja sopii sulle tosi hyvin!

outi kirjoitti...

Sinäkin! Helteen puutteessa syntyy näköjään hellepaitoja.:)Tykkään tosi paljon tuosta reikäneuleesta.

Anskuli kirjoitti...

Onpa kivan näköinen neulos. Ja ehkä neulepaitoja tekemällä hellekin lopulta tulee :)

Annika kirjoitti...

Tosi upea paita! En itsekään harrasta kesäneuleita, mutta tällaiseen voisin melkein sortua. . :)

Ingi kirjoitti...

Kiva reikäpusero! Sopivien vaatteiden kanssa yhdistettynä se voi olla sekä rento kesäpaita että vähän juhlavampi vaatekappale.