3.8.2015

Hidas sytytys

Alkukesän ennennäkemätön startiitti alkaa tuottaa tulosta, valmiita neuleita alkaa putkahdella tuon tuostakin...
 
Ei kai melkein 600 neulojaa voi olla väärässä? Näin arvelin kun vihdoinkin innostuin tästä neulemallista, josta olen nähnyt jo pitkään mainioita versioita ja väriyhdistelmiä. Kenties juuri se värien valinta hidasti minua pisimpään, kuinkahan monta iltaa silittelin Holstgarnin lankakeriä kun mietin sopivia värejä paitaani. Pohjavärin ratkaisi oikeastaan se, että vain tätä vaaleaa Ivorya minulla oli 3 kerää, muita vähemmän. Loppujen lopuksi kaksi kerää sitä riitti, joten olisin voinut valita jonkun muunkin värin pohjaväriksi. Mutta hyvä etten valinnut, tämä on näinkin aika raikas, ellen sanoisi.  Toisaalta minua jäi hieman kutkuttamaan semmoinen hyvin tummanpuhuva versio, jossa raitojen värit juuri ja juuri erottuvat tummanharmaasta pohjasta... Valitsemani värit löytyvät ravelryn projektisivultani, jos jotakuta ne kiinnostavat.
 Pusero neulotaan yhtenä kappaleena ylhäältä alaspäin. Etu- ja takakappaleella käytetään mallineuleena Broken Seed Stitchiä, hihat ovat sileää neuletta. Käsialani on sen verran löysä, että jouduin neulomaan tätä lankaa kokonaisen numeron pienemmillä puikoilla (2,5mm) kuin ohjeessa että pääsin lähellekään haluttua tiheyttä. Itse neulominen sujui niin rivakkaasti kuin vain ohuen langan neulominen sujuu. Jonkin aikaa neule odotti muiden projektien kiilatessa ohi, mutta saimpa tämä lopulta valmiiksi. Tälle olisi ollut kyllä aiemminkin tänä kesänä käyttöä, kun ei pelkässä t-paidassa ole oikein tarjennut kuljeskella.
 Neuloin vartaloon lisää pituutta ja että asiat pysyisi balanssissa, hihat jätin vajaamittaisiksi sekä skippasin hihansuissa olevat koristereunukset. Kaula-aukkoon tein ohjeessa olevan vaihtoehtoisen lisäreunuksen, jolla saa antavaa kaula-aukkoa hieman pienennettyä. Lopputulemana oli varsin mukiinmenevä neule!
Lanka: Holstgarn Coast ja Supersoft, yhteensä 130g!
Puikot: 2,5mm

9 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Tosi kaunis pusero! Varmasti tummapohjaisenakin toimii tuo malli hyvin.

Kaisa kirjoitti...

Ihana pusero! Tosi kivasti nuo värit sopivat yhteen.

Ryyni kirjoitti...

Siitä tuli aivan ihana! Tähän saattaa jäädä koukkuun... :)

Neulisti kirjoitti...

Kyllä on niiiin nättiä että.

Elina kirjoitti...

Kyllä on kaunis pusero. Hienot värit.

Aino P. kirjoitti...

On tosi raikkaan näköinen! Kaunis paita!

Ingi kirjoitti...

Ihana värivalinta!

Menninkäisrinsessa kirjoitti...

Blogissani on siulle maininta! Kiitos ihanasta blogista :)

Liina kirjoitti...

Turmiollista on blogien lukeminen, nyt minunkin sitten pitää, voi hyvän tähden.

Ihana on!