5.2.2016

Grettir II

Reilu vuosi sitten sain valmiiksi Grettir -villapaidan miehelleni ja halusin silloin sellaisen itsellenikin. Ohje oli niin hyvin kirjoitettu ja näin luontoihmisenä tykkäsin kaarrokkeen männyntaimikkoa muistuttavasta kuviosta (nuo ruskeat tuossa keltaisten välissä ovat selviä männyntaimia, käykää vaikka metsässä katsomassa). Nyt se oma Grettir on sitten valmis ja on ihana.
Väreiksi valikoitui retrohkot turkoosi, keltainen ja ruskea  raikastettuna valkoisella. Halusin tehdä villatakin puseron sijaan, sillä villatakilla on kuitenkin enemmän käyttöä kuin paksulla puserolla. Lankana on Dropsin Karisma, joka on kestänyt aiemmin neulomissani puseroissa hyvin. Toenperrään, mulla on noita neulottuja paitoja ja takkeja niin paljon, että käyttövuoro osuu kullekin aika harvoin. Toki minulla on muutama aivan ehdoton suosikki, joista voisinkin jonain päivänä kertoa enemmän.
Grettirin ohje on selkeä ja ohjeessa on mallit ja koot sekä miehelle että naiselle. Ainoa mikä tympi oli se että neule tehdään alhaalta ylös. Eli ensin tylsät osuudet ja vasta lopussa päästään itse asiaan eli kaarrokkeeseen. Sen muuten neuloin tasona, kuten siis muunkin neuleen, enkä steekannut. Tokihan olisin voinut neuloa takin ylhäältä alaskin mutta en jaksanut vaivata päätäni. 
  Tällä hetkellä on puikoillani kaikki neuleet niin pitkäveteisessä vaiheessa että vietin tänään töistä tultuani ainakin tunnin lankakaappini uumenissa miettien että mitä kivaa keksisin rinnalle neulottavaksi. Päädyin kirjoneulesukkiin, niistä lisää joskus...25 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kaunis takki, tosi kauniit värit olet valinnut. Hurjaa hommaa tuo kirjoneuleen tekeminen tasona, toisaalta steekkaaminen tuntuu vielä hurjemmalta :D

Anna Karppinen kirjoitti...

Tosi nätti! Ja todellakin ovat männyntaimia, itselle tuli heti sama mielikuva..

Anna Karppinen kirjoitti...

Tosi nätti! Ja todellakin ovat männyntaimia, itselle tuli heti sama mielikuva..

Elina kirjoitti...

Aivan ihan neule! :)

Sanni/Helmiä ja sammakoita kirjoitti...

Upea! Niinkuin sinun neuleet aina! :)

lilirious kirjoitti...

oh that's absolutely beautiful!!

Tytti kirjoitti...

Aivan upea villatakki! Ja kyllä, aivan selvää taimikkoa kaarrokkeessa. :) Olen pitkään haaveillut tekeväni itsellenikin jonkun villatakin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, siinä kun on niin iso homma. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kuin mikä!

Lankakeiju kirjoitti...

Ihana!

Tiia N kirjoitti...

Aivan upea!

Sari kirjoitti...

Aivan ihana villatakki! Tämä malli menee kyllä mulla to do-listalle, Islantilaisneule kun on ollut hakusessa. Kaarrokeneuleet on tän hetken lemppareita :)

Ingi kirjoitti...

Takki on erityisen kaunis! Olet löytänyt niin mainiot värit, tuo turkoosi pohjaväri on upea tausta niille muille. Samoja kokemuksia neuleiden käytöstä, takkeja tulee käytettyä enemmän kuin puseroita, tähän aikaan vuodesta päivittäin.

Lotta kirjoitti...

Onpa kaunis takki!

Päivikki kirjoitti...

Todella kaunis takki! Monen villatakin ja -puseron omistaminen on juuri sen takia järkevää, etteivät ne kuku nopeasti pilalle, vaan säilyvät hyvinä kauan =)

iikku kirjoitti...

Hurjan kaunis takki =)

-P- kirjoitti...

ompa kiva! Ja karisma on kivan pehmeää.

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihana :)

Pitko kirjoitti...

Tosi kaunis ja harvinaisen hyvin istuva takki. :)

Anonyymi kirjoitti...

On juuri sinun tyylinen! Tässä teidän blogissa on parasta se, että täällä on takuuvarmaa laatua. Kommentoin tosi harvoin, mutta katson joka viikko vähintään pari kertaa teidän blogin. Tällä blogilla on minulle iso merkitys. Oikein mukavaa alkanutta vuotta! :)

Aino P. kirjoitti...

Onpa kaunis! Ja näyttää sopivan sulle tosi hyvin!

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Eipä ole vastaani tullut kauniinpaa takkia ja nuo värit...ihanat! Piti käydä googlettamas tuo steekkaaminen, no nyt tiedän senkin : )

M kirjoitti...

I gasped when I saw this-it's fantastic!

Maaru kirjoitti...

Kerta kaikkiaan kaunis takki ja katti!

Helena kirjoitti...

Minusta olisi todella hauska kuulla millaisia ovat suosikkineuleet ja mitä niille kuuluu, ja kuinka ne ovat ajan kuluessa käyttäytyneet. Useinhan käsityöblogeissa tarina loppuu siihen, kun käsityö tulee valmiiksi, mutta kyllä minua ainakin kiinnostaa, mistä tulee suosikkeja ja kuinka laatu näyttäytyy ajan kanssa.

Piupau kirjoitti...

Aivan ihana villatakki. Värit hyvät kuin mitkä!