30.7.2016

Valmiit muhulaiset

 Tässä näitä nyt olis, Muhu-tyylisiä kirjoneulesormikkaita. Ylemmän kuvan punasävyiset olivat ne ensimmäiset, ja niissä piti säätää silmukkamäärien ja siihen sopivien kuvioraitojen kanssa enemmänkin. Samoin ranteessa. Loin 4x18 silmukkaa, neuloin alkuun muutaman kerroksen ainaoikeaa ja sitten neuloin tuota mallineuletta, jossa vuoroin lisätään ja vuoroin kavennetaan, en tiedä sen nimeä, mutta tuo näytti olevan seudun käsineissä aika yleinen tyyli. Ranteen jälkeen vähensin pari silmukkaa puikoltansa ja aloitin kuvioraidat. Samalla tein peukalokiilan. Lopetin kuvioraidat hieman ennen sormia ja neuloin pikkurillin pari kerrosta aiemmin kuin muut sormet. Mutta olihan mukavaa neulomista! Siis nuo kuviot, sormet on sormikkaissa aina se tervanjuontiosuus.
 Samantien ensimmäisen parin valmistuttua laitoin puikoille toiset, joihin valitsin pääväriksi ruskean. Nyt kun silmukka - ja kerrosmäärät olivat selvillä niin neulominen oli joutuisampaa. Plarasin  kirjan lisäksi Pinterestin kirjoneulekaavioita ja löysinkin lopulta lintukuvion jonka sain taipumaan silmukkamääriini. Muut kuviot ovat Meite Muhu Mustrid -kirjasta, kuten kaikki ekojenkin sormikkaiden kuviot. Ranneosasta tuli hieman Jamaika-henkinen, ehkäpä ne on nuo värit. Näistäkin sormikkaista tuli kovin mieluisat.


 Lankoina on jämiä ja korkkamattomia keriä. Punaisten päävärinä on Malabrigo Sockia värissä Tizano red. Vihreä on Wollmeise Twiniä ja keltainen Mustard-väristä Cascaden Heritagea. Pinkki ja oranssi ovat Dropsin Fabelia ja ruskea on Araucania Ranco Solidia. Oikeastaan vain Fabelit olivat  aloittamattomia, muut on jämiä vanhoista projekteista. Vaikka pari postausta taaksepäin valittelin värien valinnan vaikeutta niin nyt tuntui että pääsin vähän vauhtiin. Epäilempä, että näitä muhulaisia joudutte näkemään Pujiksessa vielä monta kertaa!


11 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Upeita sormikkaita!

tttintti kirjoitti...

Kyllä on nätit! :)

Unessakahlaaja kirjoitti...

Aaa, kun on kauniita! Lisää vaan näitä herkkuja :)

outi kirjoitti...

Piti tulla vielä tännekin huokailemaan. On ne niin upeita!

diutu kirjoitti...

Ihanan herkullisia väriyhdistelmiä. Hatunnosto myös kärsivällisyydestä - 20 sormea!

iikku kirjoitti...

Ihania ei mulla muuta sanottavaa!

Sanna kirjoitti...

Oi, kuinka upeita!

Pitko kirjoitti...

Muhulaiset sormikkaat jamaikalaisella tvistillä eivät voi jättää ketään kylmäksi! :D Upeita versioita!

Tiina kirjoitti...

Oi hitsit, miten upeita sormikkaita tyyppi tekee! Wau!

Päivikki kirjoitti...

Olen täällä läkähtyä ihastuksesta! Tuollaiset miekin haluan neuloa!!!!!

Aino P. kirjoitti...

Oi, ihania!!!