5.11.2016

Madewell


Lanka: Katia Merino Tweed Socks, 300g
Puikot: 2,5mm
 Innostuin kun paikallisessa lankakaupassa oli tweed-lankaa tarjolla mainiossa maanläheisessä kauranpuuron sävyssä (joka toistuu parhaiten yläkuvassa). Tiesin että langasta oli tuleva joku konstailematon perusneule ja varasin lankaa  4 kerää. Päädyin Jojin perusvillatakkiin, jonka jujuna ovat erikseen neulotut kyynärpaikat.
 Lankaa kului lopulta vain 3 kerää ja tein vielä ohjetta hieman pidemmän takin. Tein myös napinlävet ja korotin niskaa muutamilla lyhennetyillä kerroksilla. Ilman niitä raglan-lisäyksillä tehdyt takit meinaavat minulla  vähän valua niskasta ja niitä saa olla nykimässä jatkuvasti. Yllätyinkin ohjetta lukiessa, että takki oli todellakin perusperus ylhäältä alaspäin neulottu raglanneule eikä sisältänyt mitään muuta "juttua" kuin kyynärpaikat. Niihin käytin kauranpuuron lisäksi vihreää Elsebeth Lavoldin Silky woolia sekä oranssia Rowan Felted Tweediä. Niiden paikalleen ompelu ei ollutkaan ihan helppoa, jouduin niitä kastelun ja kuivatuksen jälkeen vielä kertaalleen siirtämään sillä ne olivat armottomasti liian alhaalla!
Lanka oli melkoisen pehmeää sukkalangaksi, ja luulenkin että ostamastani harmaasta kerästä tulee jotain muuta. Sori Tytti, ensin ajattelin että teen siistä sulle sukat mutta eivä taitaisi kestää kovin kauaa!10 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Perusneule on ajaton ja kyynärpaikat kiva juju siinä!

jayja kirjoitti...

Onpa kaunis takki!

Elina kirjoitti...

On kyllä kaunis!

Soile kirjoitti...

Kaurapuuro ja peruspaidat ihmisen tiellä pittää. Nättiä tuo tweedlanka.

-P- kirjoitti...

Onpa hauska takki! Olen myös joskus koittanut ommella kyynärpaikkoja johonkin takkiin, ja se oli ihan tosi vaikeaa! Hyvin olet kuitenkin saanut ne osumaan kohdalleen lopulta!

Sanna kirjoitti...

Hauskat nuo kyynärpääpaikat! Muutenkin mainio perustakki.

iikku kirjoitti...

Kaunis takki. Tuollaiselle perustakille on varmasti paljon käyttöä.

Liina kirjoitti...

Loistavan hyvä! Kyllä tweed sitten on hieno lanka. Ja noista kyynärpääpaikoista tuli ihan superhienot.

Aino P. kirjoitti...

Tykkään!

Katrine Birkenwasser kirjoitti...

Ihanat värit kauniissa neuleessa, hyvä!