13.11.2016

Tumput suorina


Otsikko viittaa enemmänkin alempana olevaan kuvaan, kuin käsieni toimettomuuteen. Sillä toimetonna eivät kädet ole vaan joululahjaneulomuksia pukkaa. Lankavarastoani olen myös pienentänyt neulomalla ja seuraavakin setti on valmiina jollekin annettavaksi. Monesti olen joulun alla ekstempore lahjonut tuttuja ja kylänmiehiä.
  Ylläoleva pipo on neulottu Hannan mainiolla Siksak-pipon ohjeella. Kertaalleen sen olen jo neulonut ja tähän versioon tein vain lyhyen joustimen. Lankoina on Dropsin Karismaa. Tupsun väriä pähkäilin pitkään, keltainen se ehkä olisi ollut itselleni mieluisin mutta sitä oli jäljellä vain niin pieni nöttönen ettei siitä olisi tupsua tullut.
 Sitä keltaista Karismaa kului nimittäin näihin lapasiin. Ohje on tanskalaisesta (?) Om Kretido -blogista, Kaisa votter eli kotoisammin  Kaesan vanttuut. Keltaisen kaverina oli viime talvisesta Grettir-villatakistani jäänyttä siniharmaata Karismaa. Kuvat otettiin jokunen viikko sitten. Sitten tulikin valkeus.

 Karismaa ovat myös nämä lapaset jotka tein ystäväni pyynnöstä. Hän halusi muistaa tyttärensä 80-vuotiasta vuokraemäntää. Ikäneito rakastaa kuulemma pinkkiä joten pinkkiä hän sitten sai. Malli on Emman Neidonkyynel-lapaset. Nämäkin olen neulonut jo ainakin kerran aiemmin. Lapasten kaunis kuvio näkyisi kyllä paremmin kädessä mutta näihin kuvauksiin ei ollut käsiä vapaana. Yritin sitten kuvata lumihiutaleita.

7 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Ihana pipo! Minusta tuon värinen tupsu on juuri passeli noiden muiden värien kanssa. :) Kauniita ovat lapasetkin.

Maaru kirjoitti...

Voi kuinka nättejä, ja ihania värejä!

-P- kirjoitti...

mahtava setti! Joku tulee tosi onnelliseksi, kun saa ne lahjaksi! ja nuo pinkit tumput on myös kauniit!

Aino P. kirjoitti...

Tosi kauniit lapaset ja ihanan värikäs tuo setti :-)

Niina Risulainen kirjoitti...

Mainio setti :) Neidonkyyneleet on kyllä kaunis lapasmalli.

Päivikki kirjoitti...

Ihania lapasia ja kaunis pipo!

Sara S. kirjoitti...

Ihana tupsupipo!