20.8.2017

Pikkulintui ilman pitsei


Neulefestareiden ostoslistallani oli kaksi vyyhtiä jotain mahtavan väristä pitsivahvuista lankaa Little birdiä varten. iKKen kojulta sitä löytyi. iKKe MSY Lace on 60% merinoa, 20% ja 20% silkkiä. Yhteensä 100% silkkaa rakkautta.
  Kotiin tultuani siinä sitten kippuroin että pitsiä vai ei pitsiä ja lopulta päätin tehdä paidan ilman pitsejä. Kyseessä on siis Veera Välimäen Little bird -pusero, jonka ohjeessa on pitsiraitoja ja sileää neulosta vuorotellen. Hihat ja vartalon neuloin myös hiemen pidemmiksi kuin ohjeessa. Tiheyteni oli sekin hieman pielessä, en saanut 2,5mm puikoilla aivan niin tiukkaa kuin olisi pitänyt mutta ajattelin että kyllä se kastelemalla korjaantuu. Kuten korjaantuikin. Sain helmaan lisää pituutta ja liika leveyskin häipyi.
 Vyyhdissä on lankaa 800m/100g ja ensimmäinen vyyhti loppui juuri ennen helman joustinneuletta. Vasta silloin huomasin, että vyyhdit ovat keskenään hieman eri värisiä, ensimmäinen vyyhti oli vihreämpi ja toinen taas hieman enemmän harmaata sisältävä. Eroa ei kuvissa huomaa ja toisaalta sitä harmaampaa vyyhtiä ovat vain hihat sekä pääntien ja helman joustinneule, joten selvää rajaa ei missään näy. Kokonaisuutena väri on kyllä niin lähellä täydellistä vihreää kuin vain voi olla! Neule tuntuu hyvältä päällä ja näyttää hyvältä joten  -jälleen kerran-  täydellinen käyttöneule on nähnyt päivänvalon!


  Malli: Little bird by Veera Välimäki
Lanka: iKKe MSY Lace, väri Illuminati, menekki 140g
Puikot: 2,5mm

13 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Tosi kaunis pusero. Varmasti ihana päällä, kun on noin kevyt ja ihania materiaaleja.

outi kirjoitti...

Onpa se hyvännäköinen, tuo langan väri on ihan huippu. Ja miten nerokasta, ilman pitsejä!

karolinchen kirjoitti...

what a pretty simple pullover! I love it very much!

jayja kirjoitti...

Kaunis!

Jaana kirjoitti...

Upea on, ilman pitsejäkin! Olen tykännyt omastani tosi paljon, ja nyt houkuttelisi tehdä tuollainen sileä versio. Ihana!

Liina kirjoitti...

Ihana! Toimii ihan hurjan hyvin ilman pitsejä! Mä ite mietin, että vaihtaisin pitsit johonkin Gansey-kuvioihin, mutta täähän on ihan hurjan hieno!

JohannaS kirjoitti...

Hieno väri!

Pipo-otus kirjoitti...

Tosi kaunis! (:

Anna kirjoitti...

Tosta vois jo sanoa, et on todella metsän vihreä. Maastoudut hyvin maisemaan. Kaunista, myös ilman pitsiä!

mariakos kirjoitti...

Ai vitsit, miten kivan mallinen paita! Ja väri on tosi upea myös!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana koira!
Ja pusero myös...

Niina Risulainen kirjoitti...

Ihana paita, yksinkertainen on kaunista :)

iikku kirjoitti...

Kaunis! Toimii hienosti ilman pitsiäkin ja langan väri on todella kaunis!