14.8.2010

Tarpeellista tavaraa

Vaikka tänään on lämpötilan ennustettu kipuavan vielä sinne kolmenkympin hujakoille, olen jo aistinut syksyn lähenevän monella tapaa. Aamukaste kestää pidempään, ensimmäiset hirvikärpäset ovat ilmaantuneet metsiin, puolukat punertaa jo mukavasti ja sieniäkin alkaa olla paikoin poimittavaksi saakka. Ja minä neulon villasukkia. Testasin 7veljeksen syksyn uutuusväriä, joka on luonnossa petroolinvärinen, muttei kuvassa toistu aivan oikein. Mallina olivat vanhat tutut Log cabin sukat Handknit holidays -kirjasta.
Keittiöremontissa vaihdoimme vanhan lattialietemme induktiokeittotasoon. Jo ennen remonttia testasin vanhojen kattiloidemme käyttökelpoisuutta jääkaappimagneetilla ja totesin, että kattilat menevät kaikki vaihtoon. Testailin myös rakkaudella haalimieni retrokattiloiden toimivuutta ja koska niihin magneetti suorastaan imaisi itsensä kiinni, niin päätin että tähän asti koristeena olleet kaunokaiset pääsevät uudessa keittiössämme tositoimiin! Ja hyvin ovat kyllä toimineetkin, paitsi että ruuat kyllä tarttuvat helpommin niissä pohjaan kiinni. Mutta ainakin ruuanlaitto on ilo silmälle :)
Tämä Raija Uosikkisen Primavera-emalikattila on ollut minulla vuosikaudet. Nyt vasta tutkin sitä tarkemmin ja se on sisältä lähes iskemättömässä kunnossa. Juuri sopivan kokoinen kattila uusien perunoiden keittelyyn! Jo aiemmin esittelemäni kauniit kattilat ovat myös päässeet  käyttöön, joten kaupasta ei tarvinnut hakea kuin uusi paistinpannu. Myös kirppikseltä vuosia sitten  löytynyt leipälaatikko pääsi kaapin kätköistä esille.

8 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Kauniit sukat! Muakin houkuttaa tuo uus väri, mutta päätin vielä olla ostamatta ja tuhota vanhoja lankoja pois alta..

SUNELLS kirjoitti...

Ihanat sukat ja uusien teko myös listalla täälläkin... kunhan nyt ensiksi saan lapsukaisten villapaidat valmiiksi;) Petrooli kuuluu sinapinkeltaisen, mariinin ja valkoisen ohella ihan suosikkiväreihini, ihailin jo tuota uutta väriä kaupassakin.

Outi kirjoitti...

Äh, alkaa sukkien neulontakausi ja kohta kaikki blogit pullistelevat toinen toistaan ihanampia jalanlämmittimiä. Nuo sunkin ottaisin oitis. Sitä saa sitten itse ruveta miettimään, että rupeaisiko sitä yrittämään vaiko ei. Sovitaanko, että kehun nyt vaan kaikki nuo ruanlaittoon ja -säilytykseen liittyvät ihanuudet ja olen niin kuin en olisi noita sukkia nähnytkään? :D

iso gnu kirjoitti...

Ihana kattila! Minulla oli 70-luvun alussa tuo kattilan kuviointi kasarina ja kahvipannuna -lähdin silloin opiskelemaan. Molemmat on jo siirtyneet seuraavalle sukupolvelle. Voi miten nostalgisia!
Me laitoimme induktiolieden pari vuotta sitten remontissa ja olen tosi tyytyväinen lieteen.

Laura kirjoitti...

Tuo uusi väri kuulostaa houkuttelevalta. Täytyy tutustua. Vaikka en kyllä ihan oikeasti saisi ostaa enää yhtään uutta lankaa ennen kuin olen ehtinyt vanhojen kimppuun.

Noin sanon aina, ja silti ostan.

Emma kirjoitti...

Voi miten suloinen kattila! Tuossa kun keittää niin varmasti kaikki maistuu mainiolle :D

Piritta kirjoitti...

Olen samaa mieltä että vaikka ulkona onkin hellettä niin syksyn tuulet alkavat olla lähellä ja itsellenikin on tullut neulomisvimma takaisin. Kauniit sukat!!!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.