28.9.2008

Trikoota

Hankin äskettäin ideakirjahyllyyni uuden opuksen, Alabama Stitch Bookin. Kirjassa esitellään vanhoja käsityötekniikoita (mm. aplikointi, kirjonta, koristetikkaus) hauskalla tavalla, sillä kirjan kaikki projektit on toteutettu vanhoista tai uusista t-paidoista. Tosin joihinkin projekteihin tarvitaan neljä jättisuurta t-paitaa, jolloin helpointa lienee ostaa trikoo kangaskaupasta.



Kirjan ulkoasu on mielestäni kaunis ja ohjeet ja tarvikeluettelot ovat hyvin perusteelliset. Ideoita löytyy mm. hameisiin, t-paitoihin, kirjankansiin ja huiveihin. Omat suosikkini alla.








*******

Kesällä hankitun saumurin myötä olen harjoitellut trikoon ompelemista. Peruspaita syntyy jo suht vikkelään. Voitte siis kuvitella, että paitoja alkaa olla joka lähtöön... Tämän toteutin Nanson trikoosta, jota Eurokangas myi äskettäin halpaan hintaan. Tykästyin kankaaseen ja ostin sitä enemmänkin, mutta valmis paita on jotenkin aluspaitamainen. Pitoon tämä silti tulee. Teen loppukankaasta vaikka kalsarit.





(Kaava: Joka tyypin kaavakirja)

3 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Nätti paita! Höh täällä Eurokankaassa oli sillon Nansoviikolla ihan tylsiä kankaita...

aino kirjoitti...

tuo kirja on täysin käsittämättömän mahtava. kokeilin topin kaavaa,(kankaana vanha trikooyöpaita!) ompelin siis käsin ja siitä tuli täysin kestävä ja pidettävä. kun vielä olisi aikaa tehdä niitä koristeellisuuksia.
minulla ei ole saumuria, joten kartan toistaiseksi trikoota noin muuten. mutta kyllä sekin päivä vielä koittaa joskus..
paitasi on hyvän värinen! ja kalsarit kuullostaa hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Minustakin paita on kauniin värinen. Nätti. Tuon kirjan koristeluideat vaikuttavat mielenkiintoisilta.