4.11.2011

Harmaavarpunen

Nysse sitten on tehty. Ensimmäinen Veeran suunnittelema neuleeni. Ihaillut olen niitä pitkään, mutta vasta nyt pääsin testaamaan hyvin kirjoitetuiksi kehuttuja ohjeita. Kun tämän tunikan ohjeen luin ensimmäisen kerran, en kyllä ymmärtänyt, että miten nuo taskut oikein muotoutuvat. Tunikahan neulotaan ylhäältä alaspäin ja aloitin neulomisen luottaen siihen, että kyllä asiat matkan varrella kirkastuvat. Ja niinhän siinä kävikin. Taskuja varten lisätään pikkuhiljaa aina samassa kohden silmukoita ja lopulta taskupussin silmukat jätetään apulangalle odottamaan ja itse "pussinpohja" neulotaan viimeiseksi.
Langaksi valitsin ohjeen mukaisen langan, jota sattui kaapissa riittävästi olemaan. Harmaana, kuten vuodenaikaan hyvin sopii. Siitä lähti myös ajatus, että otan kuvatkin mustavalkoisena, jossa harmaa näyttää aivan samalta kuin värillisissäkin kuvissa. Harmaalta tuntuu arkikin näinä päivinä, kun ei ensilumesta ole tietoakaan ja joululoma siintää kaukaisena seitsemän viikon päässä. Tein eräänä päivänä lankaostoksia nettikaupassa ja kun paketti saapui, hieman hymyilytti. Olin tilannut pelkästään keltaisia lankoja, ilmeisesti värin tuskassani :)
Täytyy kyllä tunnustaa, että vaikka ohuet langat ja pienet puikot ovat olleet ystäviäni, niin tätä tikuttaessa meinasi kyllä usko loppua. Tässä on kyllä neulomista ihan kotitarpeiksi, vaikka tasku pitikin mielenkiintoa yllä neuleen keskivaiheilla. Lopputulos on kyllä tosi mieleinen ja passeli, mutta ihan heti en kyllä uhoa tätä uudestaan neulovani...
Malli: Still light tunic by Veera Välimäki
Lanka: Drops Alpaca, 370g
Puikot: 2,5mm

16 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ihana se on! Ja sopii sinulle tosi hyvin.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kaunis ja niin kiva päällä - onkohan meidän tunikat samaa väriä? Omani on sitä tumminta Alpacaa. Kuvista päätellen ei. Keltainen on myös alkanut kiinnostaa, mutta toistaiseksi jouluneulonnassa riitää savottaa.

Hannaliini kirjoitti...

Todella kaunis tunika! Mutta 2,5 mm puikot, ohut lanka ja pitkä tunika - huh! Minulta jäisi kyllä tekemättä...

Elina kirjoitti...

Kaunis tunika! Kyllä tuossa on ollut tekemistä,en itse varmaan lähtisi tekemään ohuilla puikoilla isoa neuletta,en jaksaisi :)

outi kirjoitti...

Se on upea! Taitaa jäädä minulta tuon mainitsemasi "pulman" (ohut lanka) takia testaamatta, mutta kyllä se vaiva näyttää toisaalta kannattavan: näyttää NIIN ihanalta! Kiva lankavarastokin sulla.:)

Heidi kirjoitti...

Kovin ihana! On siinä ollut tekemistä mutta kuvien perusteella kyllä kannattikin.

Jenni kirjoitti...

Aivan ihana!:) Itel on ollut sama tunika kesken öö kesäkuusta asti.:D Ehkä sen joskus valmiiksi asti saan tehtyä..:D

Anna kirjoitti...

Kaunis ja sopii tosiaan hyvin sinulle.
Mäkin olen ihastellut muiden toteutuksia jo pitkään, mutta en ole vielä uskaltanut ryhtyä itse neulomaan sen verran työläältä vaikuttaa.

Tess kirjoitti...

Kaunis tunika. Tuon takia kannatti nähdä vaivaa :)

Lankakeiju kirjoitti...

Tosi kaunis.

Kaisa kirjoitti...

Ihana neule!

ArualMaria kirjoitti...

Nätti "harmaavarpunen". :) Mulla on vielä Veeran ohjeet korkkaamatta, vaikkakin kovasti olen niitä ihaillut.

Saija kirjoitti...

Tunika on tosi kaunis! Mulla meinaa usko loppua jo slow linenkin kanssa, helman aina oikein ei oikein etene. Sulla on myös komia lankakaappi siinä takanasi.

helena kirjoitti...

Upea! Minäkin ostin tuon ohjeen ja teen sen sitten joskus, vaikka ohut lanka ja pienet puikot hieman pelottavatkin:D

Taru kirjoitti...

Todella kaunis. Haluaisin tämän itsekin.
- Taru

Inka kirjoitti...

hieno! oon ite kanssa tehnyt (kylläkin lyhythihaisen) versioni tuosta neuleesta. Ja kaikille työmäärää kauhisteleville voi kertoa että todellakin se lopputulos on kaiken sen nyhräämisen arvoinen :D nimimerkki "toinen tekeillä"