20.5.2018

Sehän venähti



Tässä neuleessa venähti sekä valmistuminen että helma. 
 Malli on Carrie Bostick Hogen suunnittelema Shore cardigan, jossa ihastuin helman muotoon ja simppeleihin yksityiskohtiin. Ohje on worsted-vahvuiselle langalle, jota vähän vähemmän neulon ja omistan. Päätimpä jostain kumman syystä yhdistää siihen kahta ohutta lankaa ja saisin neuleeseen  kaupan päälle hieman meleeratun efektin. Lankoina käytin beigeä Drops Floraa sekä Holst Coastia värissä dove. Lopputulos on kivan pellavaisen värinen vaaleanruskea.


 En tiedä, että luinko ohjetta jotenkin väärin, mutta takista tuli pidempi kuin ohjeen kuvissa. En jotenkin yhtään ajatellut sitä neuloessa vaan luotin ohjeen senttimetrimääriin. En toisaalta ole yhtään pahoillani, kiva on näinkin ja lankaa olisi itse asiassa riittänyt vielä vähän pidempäänkin. Helma pyöristetään lyhennetyillä kerroksilla takaa pidemmäksi.

 Lankojen yhdistelmästä tuli aika mukavan tuntoinen neulos. Flora on villan ja alpakan sekoitus ja Coast taas villa-puuvillasekoite. Yhteensä lankaa meni 400 grammaa mutta kerien lukumäärää ja keskinäistä suhdetta en muista. Neuloin 3,5mm puikoilla ja itse neulominen sujui joutuisasti kunhan vain sain tartuttua neulomukseen. Taas muistin että miksi vaatekaappini neutraalimmat neuleet ovat ostettu kaupasta... Simppeli malli ja väri olivat melkoisen tylsä yhdistelmä neuloa! Aloitin neuleen jo helmikuussa mutta se valmistui sinnillä vasta nyt. Lopputulema voi olla silti ehkä ensi kesän pidetyin neuleeni. Riippuu keleistä.


3 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Kaunis takki!

jayja kirjoitti...

Onpa kaunis pinta! Ja takki toki myös.

Emma kirjoitti...

Onnistunut lankayhdistelmä, neulepinta on tosi kaunis. Ois kyllä tällainen käyttöneule paikallaan miunkin kaapissa, jostain syystä sitä asuttavat vain punaiset, oranssit ja keltaiset takit...