14.7.2018

Jos välillä neulois

Festareilta on selvitty ja yksi sieltä ostettu lankakin on puikoilla. Ostoksistani ei ole kuvaa, mutta paljoa niitä ei ollut. Kiitokset heille, joiden kanssa siellä juteltiin ihan kasvotusten, oli mukavaa tavata vihdoin livenä!
Kun olen kasvivärjäillyt lankoja niin yleensä joka pataan olen laittanut pieniä minivyyhtejä erilaisia pohjia, ihan mielenkiinnon vuoksi. Kerin noita kokeiluja palleroiksi ja päätin tehdä niistä sukat. Halusin keltaisille ja vihreille vähän jotain kontrastia ja varastostani löytyi munakoisahtavaa Väinämöistä, joka näytti palleroiden kanssa hyvältä. Neuloin siitä aina joka värinvaihdon väliin ohuen väkäsraidan, joka mukavasti erottaa värit toisistaan.


   Olen värjännyt ohuiden sukkalankojen lisäksi myös Nalle-lankaa, ja raparperin siemenillä harmaalle pohjalle värjätty vihreä lanka päätyi sukanvarteen kuvioiksi. Sukat on Niina Laitisen Mainuat, joihin ohje löytyy Villasukkien vuosi -kirjasta. Kirja onkin ihan mielenkiintoinen, ja sisältää useammat ohuelle langalle tarkoitetut sukkamallit, jotka voisin tehdä. Näitä sukkia yksinkertaistin jättämällä jalkaterään jatkuvat palmikot pois.


 Olen myös värjännyt vähän lisääkin. Yllä olevat auringonkeltaiset vyyhdit syntyivät pietaryrtin kukilla. Kasvivärjättyä ohutta sukkalankaa olla kyllä jo usempaankin sukkapariin. Kirjakaupassa selasin uutta sukkakirjaa, ja sen sisältämät mallit voisin neuloa käytännössä kaikki! Se onkin kyllä aika harvinaista ja sellaiset kirjat pitääkin ostaa heti omaan kirjahyllyyn.

9 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Ihania sukkia! :) Nuo pienet kerät on niin suloisia jo ihan itsessään. Ja hyvä idea jättää ne palmikot pois Mainuat-sukista, itse olen harkinnut vähän samaa.

TaijaSelina kirjoitti...

Kauniita sukkia!

Lankakeiju kirjoitti...

Ihania sukkia! Kiva idea värjätä minivyyhtejä ja tehdä niistä raitasukat. Nuo värit sointuu kyllä niin kauniisti yhteen.

outi kirjoitti...

Munakoisahtava on minulle uusi sana. Minusta se kuulostaa uneliaalta.:) Ja kylläpä oli mukava se pieni hetki, kun tavattiin!

jayja kirjoitti...

Ai että miten nätit sukat! Molemmat. Ja ihania värisävyjä.

Marja Kyy kirjoitti...

Ä l y t t ö m ä n hyvä idea tuo munakoisoraita kasvivärjäysten väliin! Sitoo sievästi raidat yhteen ja luo sukkiin hyvän rytmin.

Hienot on Mainuat, mutta omat värit paremmat.

Emma kirjoitti...

Kivan kesäisiä sukkasia :) Tuo kirja pitääkin tsekata!

Unknown kirjoitti...

Kiitos itsellesi! Oli todellakin mukava tavata vihdoin viimein. Sukkasi ovat, kuten aina, aivan ihania. Taidan apinoida ja lyödä omien pastellinsävyisten värjäysten sekaan jotain tummempaa.
Tuo pietaryrtin keltainen ♥️.

Unknown kirjoitti...

Kommentoi Saija 😁