20.9.2018

Raipati-rai


Syksyn Taito -lehdessä (4/2018) oli kivan raitapaidan ohje. Neule tehdään ylhäältä alas pyöreällä kaarrokkeella ja se näytti niin mukavan rennolta että minun piti aloittaa lähes samantien. Ensin harkitsin langaksi Tukuwoolia, mutta päädyin Dropsin Alpacaan, nimittäin sitäkin löytyy useampaan puseroon. Otin niistä tähän puseroon pääväriksi tummanpunaisen ja taka-ajatuksena olikin se, että jos itsellä paita jää käyttämättä niin äiti ainakin tykkää punaisesta. Tytille tätä on turha tarjota.
Olen neulonut Dropsin Alpacaa aikoinaan paljonkin, mutta vähemmän enää viime vuosina. Olin jo unohtanut miten ihanasti se puikoilla soljuu. Niinkin hyvin, että sitä neuloessa puiset puikot ovat parhaat ettei vallan lipsahtele. Kyllähän lanka myös nyppyyntyy ja odotettavissa on kainaloiden alle oravan kokoiset (no melkein ainakin) nyppypallerot alta aikayksikön. Riippuu toki käytön määrästä. Minulla on villapaitoja niin paljon, että yhden kohdalle käyttökertojen määrä voi jäädä aika pieneksi, ellei sitten tule aivan supersuosikki pusero. Katsotaan kuinka tälle käy.
 Neuloin täyspitkät hihat ja helmaankin lisää pituutta. Istuvuus on rento. Hieman kyllä häiritsee kaarrokkeen raidoissa näkyvät lisäyskohdat. Jos tekisin mallin toiseen kertaan, niin ne tekisin ohjeesta poiketen eri tavalla tai sitten pohjavärin kohdalla.


Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 2,5mm


8 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Ihana pusero!

Jaana kirjoitti...

Samaa paitaa ihailin minäkin Taito-lehdessä. Tosi kaunis tuo Dropsin punainen, sopii sinulle niin hyvin.

Pipo-otus kirjoitti...

On tosi kaunis ja lämmin punainen, syksyinen, vähän puolukkainen. :) Kiva pusero! Mukavaa lauantaipäivää!

Elina kirjoitti...

Kaunis ja niin ihanan värinen <3

Aino P. kirjoitti...

Kaunis paita!

Emma kirjoitti...

Upea syyspusero! Nää alpacan värit on vaan niin mahtavat, harvassa langassa on näin syvää, kaunista punaista.

Anonyymi kirjoitti...

Ai kuinka kiva pusero! Noi raidat tuovat mukavaa rytmiä.

Mulla on just sama lanka puikoilla, mutta mallina Tin can knitsin Flax light. Tämä on itse asiassa ensimmäinen paita, jonka neulon yksinkertaisesta Drops Alpacasta. Onpas harmillista, jos odotettavissa on nyppyyntyminen :( Kerran aiemmin olen tehnyt neuletakin 2-kertaisesta Alpacasta ja se oli aivan turkasen kuuma. Luultavasti siksi se jäikin niin vähälle käytölle, ettei ehtinyt nyppyyntyä, kun en sellaista ongelmaa muista kohdanneeni.

t. Hanna

outi kirjoitti...

Hui, miten hieno! Sulla ei ilmeiseti ollut mallin koon suhteen ongelmaa? Mullakin tuota samaa alpakkaista lankaa olisi ja olen hieman etsiskellyt sille sopivaa mallia. Olisikohan se tässä?