4.11.2018

Kun luontokin pukeutuu mieliväriini


Otsikoksi sopisi myös "Kun maailmasta katosivat värit" mutta päätin ottaa tällä kertaa positiivisemman kulman. Mun uusi suklaanruskea neuletakki sopii tämän hetken vallitsevaan värimaisemaan paremmin kuin hyvin. 
 Kaikki lähti oikeastaan langasta. Ostin viime keväänä Isager tweed -lankaa lämpimän ruskeassa sävyssä ja silittelin vyyhtejä aikani mutta sitten ajatus kirkastui loppukesästä. Tekisin niistä yksinkertaisen v-kaula-aukkoisen neuletakin, semmoisen simppeleistä simppeleimmän. 
 Aloitin neuleen ylhäältä ja tein siihen aika syvän kaula-aukon. Lankaa minulla oli 7 vyyhtiä eli 350 grammaa ja koska lanka oli uusi tuttavuus enkä tiennyt langanmenekkiä, neuloin hihat siinä vaiheessa kun muu neule oli vasta vyötäisillä. Ajatuksena oli tehdä niin pitkä takki kuin lanka antaa myöten ja aika pitkä siitä tulikin. Nappilista ja taskut tein viimeiseksi ja lankaa jäikin vielä puoli vyyhtiä. Lanka on sekoitus jossa on 70% villaa ja 30% mohairia. Pörheyttä siinä ei juuri ole mutta lanka on semmoista hieman takertuvaista, joka ei varsinaisesti tanssi puikoilla. Neuloin 2,5mm puikoilla ja neuletiheyteni oli 21s/10cm, eikä neulos ole mitenkään reikäistä, semmoista laskeutuvaa vain. Varsin riittoisa lanka siis. Pääsee jatkossakin puikoilleni.
En tehnyt aloittaessa niskaan korotuksia lyhennetyillä kerroksilla, joka oli virhe jota paikkasin nappilistaa neuloessa. Siihen neuloin korotusta, joka toimiikin varsin hyvin eikä neuletta tarvitse nykiä hartioilta. Vartaloon en tehnyt vyötärömuotoiluja mutta levensin muutamia kertoja lanteita varten. Tylsähän tämä oli neuloa kuin mikä mutta uskon että pääsee käyttöön ja paljon!
8 kommenttia:

Johanna Maria kirjoitti...

Kaunis takki! Ihanan tunnelmalliset kuvat myös 😍

outi kirjoitti...

Tylsä neuloa, juu, sen uskon, mutta ei siinä muuta tylsää ole. Perus on paras, vai miten se menee.

Pipo-otus kirjoitti...

Kaunis neule! Välillä perus on vaan paras. :) Ihanat hämyisät kuvat myös.

Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti...

Tosi kaunis neuletakki, sopii sinulle tosi hyvin! Tein juuri ihka ensimmäisen neuletakin 1-vuotiaalle kummipojalle, ja luulen, että pääsin jotenkuten juonesta kiinni! Tähän mennessä olen tehnyt vain sukkia, lapasia ja asusteita, sekä muutamia peittoja. Haaveissa olisi tehdä itselleni ranglan-hihainen neuletakki jostain mukavasta, pehmeästä ja kestävästä langasta.

Emma kirjoitti...

Kauniin juureva neuletakki! Usein just ne tylsimmät neulottavat on niitä, joita tulee pidettyä muita enemmän ;)

Marja Kyy kirjoitti...

Ruskea on uusi must(a)! ;)

Elina kirjoitti...

Kaunis neuletakki <3 ihanat kuvat taas <3

Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Aivan upea! Ja niin mielettömän hienot kuvatkin. :)