31.12.2018

Neulevuosi 2018

 Neulesaldoni pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. Vuonna 2018 sain valmiiksi yhteensä 45 työtä kun lukema oli vielä edellisenä vuonna 68 ja ennätysvuonna 2015 jopa 78 valmistunutta työtä. Kaipa se on se elämä, joka on tullut minun ja neuletyöni väliin. Päättyvä vuosi on ollut vaiherikas niin kotirintamalla kuin työelämässäkin, eivätkä kaikki muutokset ole olleet helppoja. Parasta on ollut löytää uusi työyhteisö, jossa olen tuntenut olevani tarpeellinen ja toivottu osanen. Ja tässä yhteisössä on selvästi myös neulojan mentävä kolonen sillä sinne olen saanut kierrätettyä monta itsellä pitämättömiksi jäänyttä neuletta. Miten mukavaa onkaan nähdä omia neulomuksia toisten yllä!

Sukat taitavat olla se eniten neulomani vaatekappale kautta aikain. Eniten neuloin niitä vuonna 2015, jolloin puikot suihkivat 38 paria sukkia eli siis semmoiet puoltoista paria kuukaudessa. Tänä vuonna en ehtinyt kuin 20 paria joista valtaosa meni lahjaksi. Jotain uutta kuvakulmaa sentään löysimme sukkakuvaukseen juhannuksen aikaan kotikonnullani Kainuussa, missä juhannusyön valkoiset koiranputkipellot tarjosivat oivan kuvaustaustan.


Vuosi sitten tein muutaman uudenvuodenlupauksen neuleiden suhteen. Jotkut toteutuivat, jotkut ei. Eräs onnistuneista lupauksista oli se, kun aioin tehdä jonkun neutraalin beigen tai ruskea pitkän neuletakin. Neuloin loppujen lopuksi molemmat. Toinen valmistui tuomen kukinnan aikaan, toinen värien hävittyä maisemasta. Sattumoisin molemmat takit kuvattiin saman autiotalon pihapiirissä. Yhteensä neulepuseroita ja takkeja neuloin vuoden aikana 8 kappaletta.
 Menneen vuoden suosikkineuleeni on kuitenkin Kässäkerho PomPom Donegalista neulomani ruosteenoranssi perusneule. Se on ollut hyvä kelillä kuin kelillä. Kuvasta voi aistia hyvin viime kesän helteisen tunnelman, joka sekin toi oman twistinsä menneeseen vuoteen.

 Toinen suosikkineuleeni menneeltä vuodelta on tämä vihreä peruspipo, joka on tehty Lanitiumin Basic merinosta. Olen tehnyt samanlaisen myös punasipulilla värjäämästäni langasta, siitä piposta löytyy kuvia instan puolelta. Muutenkin innostuin jälleen pipojen neulomisesta, niitä syntyi peräti 7 kappaletta.
Lisäksi neuloin 7 huivia ja vain yhdet käsineet. Neuloin myös varastolangoistani, joka oli myös yksi viime vuoden lupaus. Tytti ei tainnut postata Pujoliiviin tänä vuonna kertaakaan, mutta neuloo hän edelleen, hitaasti mutta varmasti. Lähetti terveisiä että saattaa tehdä comebackin vuonna 2019!

Tulevalle vuodelle toivon eniten sitä, että saisin jälleen intoa aloittaa liikuntaharrastuksia ja muutenkin uskaltaisin enemmän toteuttaa haaveitani. Elämä on liian lyhyt jahkailuun.

Toimeliasta uutta neulevuotta kaikille!

4 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Inspiroivaa uutta käsityövuotta sinullekin! <3 :)

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kunnioitettava määrä neulomuksia :D Hyvää alkanutta vuotta sinnekkin!

Marja Kyy kirjoitti...

Paitsi että neuleesi ovat kautta linjan upeita, niin nautin valtavasti harkituista, tunnelmallisista kuvistasi! Lohduttaudu siis ajatuksella, että määrä ei korvaa laatua, ja käsityö ottaa aikansa.

Sujuvia puikkoja tähän vuoteen! :)

Lord Mark kirjoitti...

Are you tired of being human, having talented brain turning to a vampire in a good posture in ten minutes, Do you want to have power and influence over others, To be charming and desirable, To have wealth, health, without delaying in a good human posture and becoming an immortal? If yes, these your chance. It's a world of vampire where life get easier,We have made so many persons vampires and have turned them rich, You will assured long life and prosperity, You shall be made to be very sensitive to mental alertness, Stronger and also very fast, You will not be restricted to walking at night only even at the very middle of broad day light you will be made to walk, This is an opportunity to have the human vampire virus to perform in a good posture. If you are interested contact us on Vampirelord7878@gmail.com