1.5.2019

Valoa kohti


Aloitin maaliskuun alussa neuleen, johon kenties kevät ja lisääntyvä valo saivat minut valitsemaan itselleni varsin oudot värit. Jotenkin vain tuntui silloin siltä.
Malli on Ysolda Teaguen Threipmuir, jonka ohjeen alunperin ostin ihan eri lankoja varten mutta johon sitten kuitenkin upotin lankoja loputtoman tuntoisesta Drops Alpaca -varastostani. Pohjavärinä on vaalea harmaa ja kuvioväreinä oliivinvihreä ja vanharoosahtava (taas tämä väri!). Jälkimmäinen on itse asiassa Drops Nordia, josta sopiva väri löytyi yhdistettäväksi oliivinvihreään. Roosa väri aiheuttaa puseroon tuon herkähkön tunnelman , joka on minun tekeleissäni harvaisempaa. Värit näyttävät minun silmissäni hyviltä yhdessä, joten menköön.

Kaarrokkeen neulomisen jälkeen vertailin puseron alkua aiemmin samasta langasta tekemääni Rairai-paitaan ja tavoitteena oli samankaltainen löysä istuvuus. Aivan siihen rentouteen en kuitenkaan päässyt. Toisaalta nyt pusero on tosi hyvä ohut ja istuva ulkoiluneule kuoritakin alle. 


 Kuvat on otettu kotikotonamme Kainuussa jossa näytti vappuaattona jo näin keväiseltä. Isä luki kalenterimerkinnöistään, että yleensä alkaa tähän aikaan vasta kynnökset vähän lumen alta paistamaan tai että pälviä on ilmestynyt nurkkajuuruksiin. Nyt siellä hyppivät västäräkit ja päästiin isän kanssa laskemaan jo kevään ensimmäiset verkot järveen.


4 kommenttia:

Pipo-otus kirjoitti...

Tosi kaunis pusero! Mua on viime aikoina kiehtonut paljonkin juuri vaaleanpunaisen/roosan ja tummanvihreän yhdistelmä, ja vaaleanpunainen (huolestuttavasti) muutenkin. Hassusti menee kausissa nämä värimieltymykset. :)

Marja Kyy kirjoitti...

Tavattoman kaunis malli ja soinnukkaat värit. Huomaan omissa mieltymyksissänikin muutoksia iän myötä; inhokkivärit alkavat kutkutella ja nousta yli muiden. Kai se on sitä henkistä kasvua? ;)

Ja näyttääpä vanha, punainen talo tutulta, melkein omalta mummulalta, joka sijaitsee ihan niillä nurkilla, liki Lapinjärveä. <3

Aurinkokujalla kirjoitti...

Minusta tuo harmaa pohja on hyvä ja siihen sitten noiden kahden kauniin värin liitto, jotka yhtyvät tuossa kauniissa kuviossa.
Minä etsin sellaisia blogeja joissa en ole koskaan käynyt. Näin löytyy ihania blogeja ja ihania ihmisiä niiden blogien takana.
Liityin lukijaksesi.
Ja liitin sun blogin mun lukuluetteloon,
näin minun on helpompi seurata blokiasi.
Tule sinäkin kylään minun blogiin.
Oikein hyvää viikon jatkoa sinulle.

Elina kirjoitti...

Kaunis paita ja minusta nuo värit ovat aivan ihanat.